دوره 19، شماره 1 - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد 19 شماره 1 1401 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 306-297 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه مهندسی برق- دانشکده مهندسی - دانشگاه بوعلی سینا
چکیده:   (1391 مشاهده)
سیستم­های تهویه مطبوع به عنوان بزرگ­ترین مصرف­کنندگان تجاری و خانگی، نقش مهمی در پاسخگویی بار دارند. در این پژوهش با استفاده از داده­های پیش­بینی دمای هوا و پیش­بینی قیمت برق، برنامه­ریزی بهینه نقطه تنظیم ترموستات به نحوی انجام شده است که هزینه برق مصرفی کاربر حداقل شود. پیش­بینی قیمت برق با استفاده از مدل آریما و پیش­بینی دمای هوا با استفاده از زنجیره مارکف صورت گرفته است. از آنجا که پیش­بینی­ها دارای قطعیت نیستند، باید ریسک در نظر گرفته شود. بدین منظور با تولید سناریوهای مختلف و با استفاده از CVaR  تلاش شده است تا ریسک مدیریت شود. با کمک داده­های فوق و با استفاده از الگوریتم فراابتکاری GWO، برنامه­ریزی بهینه نقطه تنظیم ترموستات و پهنای باند مرده انجام شده است. نتایج نشان می­دهند که این شیوه برنامه­ریزی می­تواند اثر مهمی در مشارکت سیستم­های تهویه مطبوع در پاسخگویی بار داشته باشد. همچنین نشان داده شده است که مدیریت باند مرده نقش مؤثری در مدیریت مصرف انرژی ایفا می­کند. با مطالعه سطح ریسک­پذیری افراد مختلف، نشان داده شده است که افراد ریسک­پذیرتر مشارکت بیشتری در برنامه­های پاسخگویی بار دارند و هزینه انرژی کمتری را متحمل می­شوند. همچنین اثر دمای مطلوب کاربر بر انرژی مصرفی و هزینه کاربر سنجیده شده است.
متن کامل [PDF 889 kb]   (499 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: قدرت
دریافت: 1398/5/28 | پذیرش: 1399/1/16 | انتشار: 1401/1/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC 4.0) قابل بازنشر است.