۱۶ نتیجه برای Miri
شروین امیری، الهام شریفی مقدم،
دوره ۳، شماره ۲ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۳ شماره ۲ ۱۳۸۵ )
چکیده
Separated turnstile آنتنی است که کاربردهای فراوانی در ماهواره های LEO کوچک دارد. در این مقاله به طراحی این آنتن بصورت دوبانده می پردازیم، به نحوی که بتواند پرتو های تشعشعی مورد نظر را در دو باند UHF و VHF به طور همزمان ایجاد کند. پلاریزاسیون این آنتن در محور تقارن آنتن، دایروی و در سایر نقاط بیضوی است. داشتن پرتو تشعشعی زینی شکل در باند UHF به طوری که توانی یکنواخت در ناحیه پوشش ماهواره ایجاد کند و پرتو همه جهتی در باند VHF با هدف فراهم نمودن امکان کنترل و مانیتورینگ دائم ماهواره خصوصآ در شرایطی که آنتنها به سمت زمین نشانه روی نشده اند، از اهداف طراحی این آنتن است. بررسی تأثیر بدنه فلزی ماهواره در پرتوهای تشعشعی مورد نظر از دیگر اهداف این مقاله میباشد.
برای تحلیل این آنتن از روش ممان استفاده شده و بهینه سازی آنتن با تغییر پارامترهای فیزیکی آن یعنی طول، پهنا و زاویه نصب بر روی ماهواره و مقایسه نتایج آنالیز با مقادیر مطلوب انجام می گیرد. در ادامه مقاله نتایج حاصل از ساخت مدل مهندسی آنتن به همراه بدنه ماهواره با نتایج حاصل از آنالیز آن مقایسه می گردد تا صحت نتایج اثبات گردد.
امیرشهاب شاهمیری، رضا صفابخش صفابخش، رسول دژکام،
دوره ۵، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۵ شماره ۱ ۱۳۸۷ )
چکیده
ارایه راهی برای تصحیح غلطهای املایی نگاشته شده توسط انسان یکی از اهداف مورد توجه در دانش هوش مصنوعی، متن کاوی و پردازش زبان طبیعی است. بیشتر روشهای موجود برای تصحیح غلطهای املایی بر پایه الگوریتمهای جستوجو در فرهنگ واژگان و تعیین نسبت شباهت واژگان درست موجود در فرهنگ واژگان با واژه نادرست مورد نظر کار میکنند.
در این پژوهش طراحی، پیادهسازی و ارزیابی یک مصحح املایی بهکمک شبکههای عصبی مصنوعی هاپفیلد و پرسپترون چند لایه با رویکرد ویژه به غلطهای تایپی کاربر ارایه میشود. نتایج بهدست آمده نشان میدهند که برای یادگیری واژهنامهای مشتمل بر ۴ تا ۲۵۶ واژه ۴ تا ۶ حرفی و تصحیح غلطهای مربوط به آنها، شبکه هاپفیلد به دقتی بین ۵۵% و ۱۰۰% درستی و شبکه پرسپترون چندلایه - که در این تحقیق عمل یادگیری را در قالب دستهبندی انجام میدهد - به دقتی بین۸۰% و ۱۰۰% درستی دست یافته، که این مقدار با بهکارگیری شبکههای ترکیبی به نزدیک به۸۰% دقت درستی برای بیش از ۳۰۰۰ واژه افزایش یافته است.
Mehran Taghipour-GorjiKolaie، Ismaeil Miri، Seyyed-Mohammad Razavi، Javad Sadri،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۲ شماره ۳ ۱۳۹۴ )
چکیده
Handwritten digit recognition can be categorized as a classification problem. Probabilistic Neural Network (PNN) is one of the most effective and useful classifiers, which works based on Bayesian rule. In this paper, in order to recognize Persian (Farsi) handwritten digit recognition, a combination of intelligent clustering method and PNN has been utilized. Hoda database, which includes ۸۰۰۰۰ Persian handwritten digit images, has been used to evaluate our proposed classifier. Obtained results show that PNN is a powerful classifier and excellent choice for classification of Persian handwritten digits. Correct recognition rate when training and testing data have been used directly (without clustering) for training data is ۱۰۰% and for testing data is ۹۶%, but when k-means has been used as cluster tool and clusters' center have been used as training data, in this case, correct recognition rate for training data is ۱۰۰% and for testing data is ۹۶,۱۶%. In addition, when Particle Swarm Optimization (PSO) has been used to find optimum clusters for each class of Persian handwritten digits, correct recognition rate in training data is ۱۰۰% and for the testing data it reaches to ۹۸.۱۸%.
دکتر پرویز امیری، خانم آوا هدایتی پور، خانم شقایق اصلان زاده،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۴ شماره ۲ ۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله با توجه به افزایش نیاز به مراجع ولتاژ با توان مصرفی و ولتاژ تغذیه پایین به خصوص در تجهیزات پزشکی، یک مرجع ولتاژ، با استفاده از اختلاف ولتاژ آستانه(Vth) یک ترانزیستور ذاتی(Native) و یک ترانزیستور معمولی اثر میدان(FET) ارائه شده است. پس از شبیه سازی با استفاده از تکنولوژی ۰,۱۸، مقدار ضریب دمایی ppm℃۱۵ و مقدار حساسیت خط %/V۰,۹۸ بدست آمد. حداقل ولتاژ تغذیه برای این مدار ۰,۷ و توان مصرفی در دمای اتاق ۷۰۰ نانو وات و ولتاژ خروجی ۳۷۰ میلی آمپر است که این مرجع را برای تجهیزات نانو آمپری مناسب میسازد. در انتها برای بیاثر کردن تغییرات پروسه یک روش برای تنظیم دیجیتال این نوع مراجعولتاژ ارائه شده است.
آقای امیربهادر امیری، دکتر محسن قاینی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۶ شماره ۱ ۱۳۹۸ )
چکیده
DOR: ۹۸,۱۰۰۰/۱۷۳۵-۷۱۵۲.۱۳۹۸.۱۶.۲۱.۰.۱.۳۲.۱۶۰۷
احداث ایستگاههای شارژ سریع یکی از موضوعات مهم در شبکههای هوشمند با نفوذ بالای خودروهای برقی است. همچنین یکی از مباحث مهم در شارژرهای سریع، انتخاب روش مناسب برای شارژ است. در این مقاله با تعریف یک مساله بهینهسازی با هدف کاهش زمان شارژ، سطوح بهینه شارژ با روش جریان چند پلهای با استفاده از الگوریتم ژنتیک بدست آمده است. یکی دیگر از پارامترهای مهم در طراحی ایستگاه، تعیین تعداد واحدهای شارژ جهت استفاده حداکثری از ظرفیت برق ورودی است. در این مقاله برای اولین بار موضوع هماهنگی شارژرها به منظور حداکثر کردن تعداد واحدهای شارژ به ازای یک ظرفیت برق معین و در نتیجه کاهش زمان شارژ خودروها پیشنهاد شده است. با توجه به تغییر سطح جریان شارژ در طول زمان شارژ (کاهش پلهای)، در این مقاله پیشنهاد شده است که میتوان با ظرفیت برق کمتری شارژرها را برای کار هماهنگ کرد یا در همان ظرفیت آمپر ایستگاه، تعداد واحدهای شارژ میتواند افزایش یابد تا زمان شارژ خودروها کاهش داده شود. در این شرایط شارژرها نمیتوانند همزمان شروع به کار کنند و مسأله هماهنگی بین شارژرها جهت ایجاد اختلاف زمانی و تعیین زمان شروع به کار هر واحد مطرح میشود. نتایج شبیهسازی انجام شده در محیط نرمافزار مطلب نشان میدهد که با تعریف مسأله هماهنگی بین شارژرها، به ازای یک ظرفیت آمپر مشخص برای ایستگاه تعداد واحدهای شارژ قابل افزایش بوده و زمان انتظار و شارژ خودروها در ایستگاه کاهش مییابد. همچنین درصورتیکه تعداد واحد شارژ ثابت در نظر گرفته شود، با ظرفیت برق ورودی کمتری آمپر مورد نیاز شارژرها تامین میگردد.
فهیمه امیری، دکتر محمدحسین کهائی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۷ شماره ۱ ۱۳۹۹ )
چکیده
چکیده: در این مقاله، راه حلی برای جداسازی تصویر ابرطیفی به روش بیزین با بهرهگیری از اطلاعات مکانی ارائه میشود. روش پیشنهادی بر اساس مدل ترکیب چندجملهای پساغیرخطی میباشد که در این مدل مقدار بازتاب هر پیکسل تصویر، ترکیبی از توابع غیرخطی مشخصههای طیفی مواد خالص است که با نویز گاوسی ترکیب شده است. برای بهبود کیفیت جداسازی، به طور متناوب تصویر به کلاسهای مختلف تقسیم میشود که دارای بازتاب طیفی مشابه هستند و بدین ترتیب فراوانی مواد در پیکسلهای یک کلاس مشابه یکدیگر است. سپس بردار فراوانی هر کلاس تخمین زده میشود. بدین ترتیب با بکارگیری توام تمام پیکسلهای هر کلاس، دقت جداسازی افزایش خواهد یافت. برای طبقهبندی تصویر، همبستگی مکانی پیکسلهای هر کلاس با استفاده از میدان تصادفی مارکف مدل میشود. ساختار بیزین پیشنهادی بردار فراوانی و کلاس پیکسل تصویر رابه طور همزمان تخمین میزند. به دلیل پیچیدگی تابع درستنمایی، برای تخمین پارامترها، از نمونهبردار مونت-کارلو زنجیره مارکف استفاده شده است. نتایج نشان دهنده این موضوع است که روش پیشنهادی در مقایسه با الگوریتمهای رایج مدلهای غیرخطی دارای دقت بهتری بوده و همچنین نسبت به الگوریتم خطی حتی با استفاده از اطلاعات مکانی دارای حداقل ۲۰% بهبود دقت تخمین و بازسازی تصویر میباشد.
فرهاد امیری، دکتر علیرضا حاتمی،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۷ شماره ۲ ۱۳۹۹ )
چکیده
چکیده: کنترل بار-فرکانس یکی از موضوعات مهم در بهرهبرداری و کنترل ریز شبکههایی است که به صورت مستقل از شبکه اصلی بهرهبرداری میشوند. مقاله حاضر روشی کنترلی تناسبی-انتگرالی مشتقی مرتبه کسری (FOPID) برای کنترل بار-فرکانس ریز شبکه ارائه میدهد که پارامترهای کنترل کننده با الگوریتم ترکیبی ازدحام ذرات مبتنی بر دیوانگی (CRPSO) و الگوریتم جستجوی الگو (PS) بهینه شده است. ترکیب الگوریتم (CRPSO) -که برای جستجوی کلی استفاده میشود و الگوریتم PS -که برای جستجوی محلی استفاده میشود- سبب افزایش سرعت همگرایی شده است. در مدسازی ریز شبکه از مدلی غیر خطی – با در نظر گرفتن اثر پدیدههایی مانند اشباع، باند راکد، محدودیت تغییر نرخ توان استفاده شده است. مدلسازی در محیط MATLAB/SIMULINK انجام شده است و شبیهسازی برای اغتشاشهای مختلفی مانند تغییر بار بهصورت پله، تغییر در توان تولیدی منابع ریز شبکه همراه با عدم قطعیت پارامترهای ریز شبکه صورت گرفته است. نتایج بیانگر برتری روش کنترلی پیشنهادی نسبت بر روش FOPID بهینه شده با الگوریتم PSO، PID بهینه شده با الگوریتم PSO و PI فازی بهینه شده با الگوریتم PSO است. مطالعات صورت گرفته نشان میدهد تأثیر پدیدههای غیر خطی قابل ملاحظه است و سبب طولانیتر شدن زمان فرانشست، افزایش فراجهش، فروجهش تغییرات فرکانس نسبت به حالت خطی میشود.
دکتر سیدمحمدجواد جعفریان امیری، دکتر جلال نظرزاده،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۷ شماره ۲ ۱۳۹۹ )
چکیده
بیرینگها یکی از مهمترین اجزای ماشین الکتریکی میباشند که بطور پیوسته در معرض نیروهای مکانیکی و الکترومغناطیسی قرار دارند. برآیند نیرویهای حاصل بر رتور میتواند به دینامیک حرکتی ناخواسته رتور در طول فاصله هوایی ماشین منجر شود. در این مقاله، روش مدلسازی یکپارچه معادلات الکترومغناطیسی و دینامیکی ماشینهای القایی معرفی و با استفاده از آن آنالیز دقیقی از رفتار دینامیکی حرکت رتور در فاصله هوایی ارایه میشود. برای این منظور، ابتدا نیروهای حاصل از تقابل میدانهای الکترومغناطیسی ماشین القایی در طول فاصله هوایی تعیین و سپس با استفاده از اصل بقای انرژی، مدل دینامیکی حرکت رتور با سه درجه آزادی معرفی میگردد. با استفاده از مدلسازی یکپارچه در ماشین القایی میتوان موقعیت لحظهی رتور در فاصله هوایی و همچنین نیروهای وارد بر بیرینگ را بر اساس پارامتر های الکتریکی و مکانیکی ماشین القایی بصورت همزمان شناسایی و تعیین نمود. جهت اعتبارسنجی مدل ارائه شده، نتایج حاصل از شبیه سازی با نتایج حاصل از اندازهگیری آزمایشگاهی مقایسه شده است.
Dr Ali Noroozi، Dr Mohammad Ali Sebt، Dr Amir Hosein Oveis، Dr Rouhollah Amiri، Dr Mohammad Mahdi Nayebi،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۷ شماره ۴ ۱۳۹۹ )
چکیده
In this paper, the problem of locating a target in a distributed multiple-input multiple-output radar system using bistatic range measurements is addressed. An algebraic closed-form two-stage weighted least squares solution for the considered problem is developed and analyzed. In the first stage, we establish a set of linear equations by eliminating the nuisance parameters first and then we apply a weighted least squares estimator to determine the target position estimate. In the second stage, in order to improve the localization performance and refine the solution of the first stage, an estimate of the target position estimation error is obtained. The final solution is obtained by subtracting the solution of the second stage from the solution of the first stage. The Cramer-Rao lower bound (CRLB) for target localization accuracy is developed in the case of Gaussian distribution. The proposed method is shown to be an approximately unbiased estimator, which is able to attain the CRLB accuracy under small noise conditions. Numerical simulations are included to examine the algorithm's performance and corroborate the theoretical developments.
دکتر محمد حسن مرادی، فرهاد امیری،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۱ ۱۴۰۱ )
چکیده
کنترل بار-فرکانس در ریزشبکه ایزوله بسیار مهم است، با اغتشاش بار، فرکانس ریزشبکه نوسان پیدا میکند و این نوسان باید توسط سیستم کنترل بار-فرکانس(کنترل ثانویه) میرا گردد. در این مقاله تعداد کنترل کنندهها مورد استفاده برای منابع ذخیره انرژی موجود در ریزشبکه کاهش پیدا کرده است(پیچیدگی کمتر) و از کنترل پیشبین مدل(MPC) که پارامترهای وزن آن با استفاده از الگوریتم ترکیبی جدید ازدحام ذرات مبتنی بر دیوانگی-جستجوی الگوبهینه شده(HCRPSO-PS)، برای کنترل بار-فرکانس در ریزشبکه دو ناحیهای استفاده شده است. نتایج کنترلکننده پیشنهادی، در چند سناریو مختلف و با در نظر گرفتن تغییرات بار و منابع تولید پراکنده ریزشبکه با روشهای مانند کنترلکننده PID بهینهشده با الگوریتم رفتار اجتماعی عنکبوت(SSO) و کنترل کننده پیش بین مدل که پارامترهای وزن آن با الگوریتم ازدحام ذرات مبتنی بردیوانگی (CRPSO) (برای نشان دادن کارایی الگوریتم ترکیبی جدید)، مقایسه شده است و موثر بودن روش پیشنهادی از لحاظ سرعت پاسخ و کاهش فراجهش و فرجهش، کنترل کننده کمتر(پیچیدگی کمتر) نشان داده شده است. شبیهسازی با استفاده از نرم افزار متلب انجام شده است.
رضا ابراهیمی، دکتر حسین ضمیری جعفریان، دکتر مرتضی خادمی،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۳ ۱۴۰۱ )
چکیده
سیستم چندورودی-چندخروجی انبوه یک تکنولوژی امیدبخش در دستیابی به مزایای متعدد نسل پنجم مخابرات بی سیم از جمله کارایی طیفی و کارایی انرژی بسیار بالا است. چالش عمده جهت بهره وری از مزایای این سیستم، تخمین مناسب کانال است. آلودگی پایلوت باعث خطا در تخمین کانال کاربران می شود و مانعی جدی در استفاده از مزایای سیستم است. با هدف حذف اثر مخرب آلودگی پایلوت و دنبال کردن تغییرات زمانی کانال کاربران (به علت جابجایی) در مدل کانال گوس-مارکف معرفی شده، یک الگوریتم سازگار تخصیص هوشمند دنباله پایلوت در طرف فراسو در مد TDD ارائه شده است. در روش پیشنهادی، مقدار تداخل بین سلولی تحمیلی بر کاربران سلول هدف به عنوان هزینه تخصیص درنظر گرفته شده است. همچنین با استفاده از تکنیک مدل سازی کانال مجازی یک راه حل جایگزین محاسبه هزینه های تخصیص مجازی، معادل با هزینه های تخصیص حقیقی در هر بلوک به صورت سازگار و با پیچیدگی محاسباتی کم ارائه شده است. در انتها، با استفاده از شبیه سازی کامپیوتری کارایی الگوریتم پیشنهادی سازگار تخصیص دنباله پایلوت مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده، کارایی خوب و همگرایی سریع الگوریتم پیشنهادی را تحت سرعتهای متفاوت کاربران نشان می دهد.
دکتر محمد حسن مرادی، فرهاد امیری،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۴ ۱۴۰۱ )
چکیده
نوسانات فرکانس پایین، پایداری سیستم قدرت را به خطر میاندازد و سبب کاهش ظرفیت خطوط انتقال میشود. در سیستم قدرت از ادوات FACTS و پایدارساز (PSS) برای بهبود پایداری استفاده میشود، جبرانساز سری استاتیکی (SSSC) یکی از مهمترین ادوات FACTS است. در این مقاله به میرا کردن نوسانات فرکانس پایین با جبرانساز سری استاتیکی مجهز به کنترلکننده پیشبین مقاوم در سیستم قدرت تک ماشینه پرداخته شده است. کنترلکننده پیشبین مقاوم از نامساوی ماتریس خطی (LMI) برای بهینه کردن تابع هدف و در نهایت بدست آوردن سیگنال کنترلی استفاده میکند. به منظور بررسی عملکرد کنترلکننده پیشنهادی، شبیهسازی در چند سناریو با در نظر گرفتن عدم قطعیت پارامترهای مختلف سیستم قدرت و اغتشاشات مختلف انجام گرفته است. جبرانساز سری استاتیکی مجهز به کنترلکننده پیشنهادی (کنترلکننده پیشبین مقاوم) نسبت به جبرانساز سری استاتیکی مبتنی به کنترلکننده PI فازی، جبرانساز سری استاتیکی مبتنی PI که ضرایب آن با الگوریتم ژنتیک بهینه شده و جبرانساز سری استاتیکی مبتنی بر کنترلکننده پیشفاز-پسفاز فازی بهینه، از لحاظ مقاوم بودن در برابر تغییر پارامترها و اغتشاشات، سرعت پاسخ، کاهش فروجهش و کاهش فراجهش دارای عملکرد مطلبوتری است. شبیهسازی بر اساس نرمافزار متلب انجام شده است.
دکتر محمدحسن امیریون، امین داداش زاده، مسعود متقی زاده، دکتر فرخ امینی فر، حسن آبنیکی،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۴ ۱۴۰۱ )
چکیده
در سال های اخیر، تغییرات اقلیمی و افزایش نرخ وقوع رخداددهای طبیعی نادر و شدید نظیر طوفان، برقرسانی بی وقفه به مشترکین نهایی سیستم قدرت را با تردید مواجه نموده است. گستردگی شبکه های توزیع انرژی الکتریکی به عنوان آخرین حلقه از زنجیره تأمین انرژی در سیستم قدرت، موجب افزایش آسیب پذیری این شبکه ها در مقابل حوادث طبیعی می گردد. شرکت های توزیع برق ناگریز به اجرای اقداماتی جهت بهبود تاب آوری شبکه تحت مدیریت خود هستند. با توجه به محدودیت های بودجه، انتخاب و گزینش از بین راهکارهای مختلف یکی از چالش های اساسی شرکت های توزیع برق محسوب می شود. در این مقاله، یک روش جدید برای اولویت بندی راهکارهای بهبود تابآوری در شبکه های توزیع پیشنهاد می گردد. در این زمینه، ابتدا مجموعه ای از راهکارهای کاندیدا جهت بهبود تاب آوری شبکه توزیع در مقابل حادثه تعریف شده و سپس با توجه به میزان بهبود تاب آوری حاصل از اجرای راهکار و هزینه پیاده سازی مربوطه، ارزش هر راهکار با استفاده از شاخص سود به هزینه تعیین می گردد. در نهایت، راهکارها برحسب شاخص سود به هزینه اولویت بندی می شوند. روش پیشنهادی با استفاده از نرم افزار MATLAB و بر روی شبکه استاندارد ۳۳ باسه IEEE پیاده سازی گردید و نتایج نشان از کارایی مناسب روش مذکور دارد.
دکتر منصور رفیعی، سعید امیری شادمهری،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۲۰ شماره ۲ ۱۴۰۲ )
چکیده
در این مقاله یک منبع تغذیه بدون وقفه دینامیکی(DUPS) با ترکیب سیستم ذخیرهساز باتری و چرخ طیار با هدف غلبه بر مشکلات کیفیت توان نظیر کاهش موقت ولتاژ و قطعی برق ارائه شده است. برای تأمین برق در لحظه بروز خطا و چندثانیه بعد از آن از سیستم ذخیره انرژی چرخ طیار و در چند دقیقه بعد از بروز خطا یا قطعی برق از سیستم ذخیرهسازی باتری و در صورت رفع نشدن قطعی برق، از راهاندازی یک دیزل ژنراتور استفاده شده است. سیستم ذخیرهسازی انرژی چرخ طیار متشکل از یک مبدل دوطرفه، یک چرخ طیار و یک موتور سنکرون آهنربای دائم (IPMSM) میباشد. در طرح کنترل IPMSM، از کنترل برداری، حداکثرسازی گشتاور در هر آمپر (MTPA) و تضعیف شار استفاده شده است. سیستم ذخیرهسازی باتری، شامل یک مبدل دوطرفه DC/DC کاهنده-افزاینده به همراه یک کنترلکنندهی شارژ و دشارژ است. نتایج شبیهسازی نشان میدهند که سیستم ذخیره انرژی چرخ طیار در کمتر از ۱۰ ثانیه از حالت ساکن به حالت آماده کار تغییر وضعیت داده و آماده تأمین برق بار بحرانی برای پدیدهای کوتاهمدت میشود. در حالت UPS نیز ولتاژ بار بحرانی را در کمتر از یک سیکل در مقدار نامی حفظ میکند. در صورت وقوع قطع برق بلندمدت نیز پس از تخلیه انرژی چرخ طیار طی حدود ۲ ثانیه، سیستم ذخیره انرژی باتری وارد مدار شده و ولتاژ لینک DC را با خطای ماندگار صفر، در مقدار مرجع خود حفظ نموده و زمان لازم برای راهاندازی دیزل ژنراتور را فراهم میکند.
نفیسه خواجوی، دکتر سید حسین پیشگر کومله، دکتر شروین امیری، دکتر وحید رضا نفیسی،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۲۱ شماره ۳ ۱۴۰۳ )
چکیده
در این مقاله به بررسی تاثیر چیدمانی سه بعدی آرایه آنتن پهن باند منطبق با پوست طراحی شده در آشکارسازی بهتر خونریزی مغزی در تصویربرداری مایکروویو سر انسان پرداخته شده است. در این طرح مدل ۸ لایه سر انسان را بکار گرفتیم. تحقیق شامل دو فاز شبیهسازی و اندازهگیری است. در هر دو فاز پارامترهای پراکندگی[i] حاصل از جانمائی بهینه آرایه آنتن بر روی مغز سالم و مغزآسیب دیده (حاوی لخته خون) با یکدیگر مقایسه و تطبیق خوبی در نتایج دو فاز مشاهده شد. از اهداف اصلی این مقاله بررسی تائیر طراحی سه بعدی نسبت به جانمایی دو بعدی آرایه آنتن در تشخیص دقیق خونریزی مغزی است که این هدف با جانمائی یک آنتن در بالای سر و چهار آنتن به صورت دایروی در اطراف سر محقق شده است. در فاز شبیهسازی آسیب مغزی، لخته خون در چهار موقعیت (دو موقعیت همسطح و دو موقعیت غیر همسطح با آنتنهای اطراف سر) در مدل سر قرار داده شده و به تفکیک مورد تحلیل قرار گرفت. در فاز اندازهگیری، لخته خون با ترکیب چند ماده ساخته شده و پس از اندازه گیری و اطمینان از انطباق خواص الکتریکی آن با خون، در فانتوم سر ساخته شده جایگذاری شده است. بررسی نتایج نشانگر عملکرد موثرتر آرایش هندسی سه بعدی آرایه آنتنها در تشخیص اولیه خونریزی مغزی و تعیین موقعیت آن در مقایسه با روش معمول دو بعدی دارد.
دکتر سکینه اسدی امیری، محمدسام اندی،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۲۲ شماره ۱ ۱۴۰۴ )
چکیده
پسته، گیاهی گلدار از تیره پستهایان است که بسته به شکل ظاهری آن به انواع مختلفی تقسیم میشود. این میوه قیمت و ارزش غذایی بالایی دارد و تشخیص دقیق نوع و بستهبندی بر اساس آن از چالشهای صادرات پسته بهشمار میرود. دستهبندی پسته اغلب توسط ماشینهای الکترومکانیکی انجام میشود؛ اما این دستگاهها دقت لازم را ندارند و موجب آسیب به مغز پسته میشوند. بنابراین نیاز به فناوریهای جدیدی برای دستهبندی و جداسازی انواع پسته محسوس است. در این پژوهش، با استفاده از نسخه اصلاحشده مدل یادگیری عمیق MobileNetV۳، گونههای پسته را شناسایی کردیم. همچنین با بهکارگیری نسخه Small موبایلنت، میتوانیم مدل یاد گرفته شده را بر روی تلفنهای هوشمند اجرا کنیم، زیرا این مدل به دلیل بهینگی پردازشی، برای این امر مناسب است. برای این تحقیق، از مجموعه دادهای از ۲۱۴۸ تصویر پسته با گونههای کرمیزی و سیرت استفاده شد. برای افزایش تعداد و تنوع تصاویر، دادهافزایی روی تصاویر انجام شد. با افزایش دادهها و ایجاد تنوع در مجموعه آموزش، میتوان از بیشبرازش جلوگیری کرد و مدل را قادر ساخت تا به نحو بهتری دادههای جدید را پوشش دهد. سپس از نسخه اصلاحشده شبکه MobileNetV۳ برای شناسایی گونههای پسته استفاده کردیم. روش پیشنهادی ما توانست با دقت ۹۹,۳۰% این دو گونه پسته را شناسایی کند و برتر از روشهای موجود است.