جستجو در مقالات منتشر شده


۱۱ نتیجه برای هادی

هادی صادقی، محسن محمدیان، امیر عبدالهی، مسعود رشیدی‌نژاد،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۲ شماره ۱ ۱۳۹۴ )
چکیده

در این مقاله، به بررسی اثر طرح­های حمایتی در ترویج منابع انرژی تجدیدپذیر در قالب برنامه­ریزی توسعه تولید، ضمن در نظر داشتن محدودیّت­های زیستمحیطی پرداخته می­شود. بدین منظور ابتدا یک مدل جامع، توأم با یکی از مرسوم­ترین طرح­های حمایتی تحت عنوان FIT (Feed-In-Tariff) که مبتنی بر تشویق­های مالی است، ارائه می­شود؛ سپس با درنظر گرفتن یک محیط تجدید ساختاریافته، برنامه­ریزی بهینه با حل مدل پیشنهادی از دید یک شرکت تولیدی تعیین می­گردد. حل مسأله بهینهسازی حاصل با استفاده از یک روش جدید، تحت عنوان الگوریتم جستجوی گرانشی که مبتنی بر قوانین حرکت و جاذبه نیوتن میباشد، صورت میگیرد. نتایج بدستآمده از شبیه­ سازی حاکی از ضرورت اعمال طرح­های حمایتی در گسترش منابع تجدیدپذیر در یک سطح قابل توجه و بدنبال آن کاهش آلاینده­های زیستمحیطی ناشی از بخش تولید است


مازیار کریمی، حسین کرمی، مصطفی غلامی، هادی خطیب زاده، نیکی مسلمی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۴ شماره ۳ ۱۳۹۶ )
چکیده

 امروزه پیش­بینی بار کوتاه‌مدت، یکی از مسایل بسیار مهم در برنامه­ریزی سیستم­های انرژی بشمار می­رود. بهبود دقت در پیش­بینی بار موجب کاهش هزینه­های ناشی از خطا در پیش­بینی و بهینه کردن عملکرد سیستم قدرت می­شود. تا کنون روش­های متفاوتی جهت پیش­بینی بار کوتاه مدت ارائه شده است اما در بین تمامی روش­ها، روش روزهای مشابه دارای حجم و زمان محاسباتی بسیار اندکی است. در نتیجه بهبود دقت این روش در پیش­بینی بار می­تواند بسیار حائز اهمیت باشد. در این مقاله با ارائه شاخصی جهت اولویت­بندی انتخاب روزهای مشابه در پیش­بینی بار، دقت این روش بهبود داده شده است. در این شاخص، دما و فاصله زمانی روز مشابه با روز هدف، بطور همزمان درنظر گرفته شده است. از طرف دیگر با پیشنهاد بخش­بندی کل سیستم قدرت، تاثیر دما در این روش بطور موثرتری اعمال خواهد شد. روش ارایه شده بر روی شبکه قدرت ایران پیاده­سازی شده و نسبت به روش کلاسیک روزهای مشابه، باعث کاهش میانگین خطای سالیانه از %۱,۰۸  به %۱.۰۱ می­شود. این روش علاوه بر کاهش ۷% از میزان خطا، باعث می­شود تعداد روزهای با خطای پیش­بینی بیش از حد مجاز، کاهش یابد و در نتیجه قابلیت اطمینان پیش­بینی بار افزایش پیدا ­کند.

دکتر پیمان علیپرست، احد فرهادی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۶ شماره ۲ ۱۳۹۸ )
چکیده

DOR: ۹۸,۱۰۰۰/۱۷۳۵-۷۱۵۲.۱۳۹۸.۱۶.۳۷.۰.۲.۱۵۹۱.۳۲
 

در این مقاله یک تقویت‌کننده توان باند X مبتنی بر فنّاوری مدار مجتمع یکپارچه مایکروویو برای زیرسامانه‌های مخابراتی ماهواره‌های سنجشی طراحی، شبیه‌سازی و نهایتاً جانمایی شده است. جهت تحقق طرح، از پروسه ترانزیستورهای گالیم نیترید با قابلیت تحرک الکترون بالا با فناوری حداقل طول گیت ۵۰۰ نانومتر استفاده‌ شده است. ولتاژ تغذیه درین در این فناوری ۴۰ ولت و ولتاژ تغذیه گیت ۲- ولت می‌باشد. با توجه به اهمیت بهره‌وری در زیرسامانه‌های مخابرات فضایی، برای معماری مداری تقویت‌کننده پیشنهادی، از دوطبقه در کلاس E استفاده ‌شده است. بهره توان تقویت‌کننده حدود dB ۲۵ و حداکثر توان خروجی آن dBm ۴۹,۳ در فرکانس ۱۰ گیگاهرتز با در نظر گرفتن پهنای باند ۲ مگاهرتز و بهره‌وری ۴۹% حاصل شده است. برای کاهش اثر حافظه یک فیلتر میان‌گذر در خروجی تقویت کننده طراحی ‌شده است. مساحت نهایی اشغالی در سطح تراشه برای جانمایی به ابعاد ۴,۳×۸.۲ میلی‌متر حدود mm۲۳۵ به‌دست‌آمده است، که فضای عمده جانمایی متعلق به فیلترمحدودکننده طیف توان خروجی می­باشد. مقدار AM/PM و AM/AM در بدترین شرایط به ترتیب حدود deg/dB۳,۸- و dB/dB۱ حاصل شده است. تقویت‌کننده دارای پایداری نامشروط در محدوده فرکانسی مطلوب بوده و مقدار تداخل تخریبی هارمونیک سوم نسبت به هارمونیک اول حدود dBc ۲۱- به‌دست‌آمده است.
آقای علی هادی زاده، دکتر متین هاشمی، دکتر مصطفی پرنیانی،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۶ شماره ۳ ۱۳۹۸ )
چکیده

DOR: ۹۸,۱۰۰۰/۱۷۳۵-۷۱۵۲.۱۳۹۸.۱۶.۴۷.۰.۳.۱۵۷۵.۱۶۰۷

ماشین‌های الکتریکی از مهم ترین عناصر موجود در سیستم‌های انرژی الکتریکی هستند. جهت طراحی و ساخت بهینه ماشین‌های الکتریکی و یا سیستم‌های متصل به آن می‌توان از شبیه‌ساز‌های بلادرنگ به‌صورت سخت‌افزار در حلقه استفاده نمود. شبیه‌ساز مورد بحث مقاله حاضر یک دستگاه سخت‌افزاری است که به‌صورت بلادرنگ با تجهیزات فیزیکی پیرامونی در تعامل است و جایگزینی برای ماشین الکتریکی در انجام آزمایشها محسوب می‌شود. در واقع در این نوع از شبیه‌سازی امکان بررسی تعامل ماشین و سیستم متصل به آن قبل از ساخت نمونه‌ فیزیکی مهیا می‌گردد. در نتیجه، باعث کاهش زمان ساخت، صرفه‌جویی در هزینه و رسیدن به طراحی بهینه عناصر یک سیستم می‌گردد. در این مقاله به معماری یک شبیه‌ساز بلادرنگ برای ماشین القایی سه‌فاز پرداخته شده‌است. از تکنیک‌های به کار رفته در این مقاله می‌توان در انواع دیگر ماشین نیز استفاده نمود. در این مقاله معادلات ماشین در قالب dq استخراج و سپس به روش اویلر پسرو گسسته شده است. نوآوری مقاله در بهره‌گیری از الگوریتم نوین حل معادلات دیفرانسیل بر مبنای روش شرمن-موریسون-وودبری و معماری سخت‌افزاری خلاقانه و بهینه FPGA می‌باشد که معادلات گسسته شده ماشین به روش اویلر پسرو را با دقت مضاعف و در گام‌ زمانی بسیار کوچک ۱۱۰ نانو ثانیه ای حل می‌کند.
بهاره برزگر، دکتر رضا قاضی زاده، مجید هادی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۷ شماره ۱ ۱۳۹۹ )
چکیده

با افزایش روزافزون تقاضای خدمات، در نسل پنج، راه‌حل‌هایی برای انتقال داده به‌صورت محلی بر پایه شیوه­های انرژی کارآمد مطرح شده است. یکی از این روش‌ها، ارتباطات دستگاه به دستگاه (D۲D) است که به‌عنوان یک روش امیدبخش برای بهبود ظرفیت و کاهش مصرف توان در شبکه­های بیسیم مطرح ‌شده است. ارتباطات D۲D به کاربران سلولی که در نزدیکی هم قرار دارند، این امکان را می­دهد که به‌طور مستقیم و بدون گذر از ایستگاه پایه به مبادله اطلاعات بپردازند. از طرف دیگر، می‌توان از رله کمکی در ارتباطات D۲D استفاده کرد. انتخاب مناسب رله یکی از مسائل مهم در به حداکثر رساندن توان عملیاتی شبکه است. این انتخاب می­تواند بر اساس شرایط فیزیکی، میزان انرژی و روابط اجتماعی باشد. در این مقاله، الگوریتمی جدید جهت انتخاب بهینه رله بر پایه این سه پارامتر بیان‌شده و میزان تأثیر هرکدام مورد مطالعه قرارگرفته است. جهت یافتن توان بهینه تخصیصی به رله و کاربران D۲D، یک مسئله بهینه­سازی با هدف حداکثر کردن بازده انرژی سیستم تنظیم و حل گردیده است. نتایج شبیه­سازی نشان می­دهد که انتخاب رله بر اساس ترکیب مناسب پارامترهای روابط اجتماعی، برداشت انرژی و شرایط فیزیکی می‌تواند بهره­وری انرژی شبکه را به‌طور چشم­گیری افزایش ­دهد.
جلیل مظلوم، بهرنگ هادیان، هومن اکبرزاده، سید امین اله ایزدی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۸ شماره ۱ ۱۴۰۰ )
چکیده

در این مقاله، عملکرد یک مدولاتور نوری مبتنی بر ماده­ای با خواص ضریب گذردهی نزدیک صفر(ایندیوم تین اکساید)در باند فرکانسی مخابرات نوری به ازای ضخامت­های متفاوت لایه تجمع بار بررسی می­شود. در این مدولاتور از طرح خازن فلز-اکسید-نیمه­هادی برای تغییر بار الکتریکی در لبه دی الکتریک و ایندیوم تین اکساید استفاده می­شود. از حل کننده مد انتشاری برای یافتن پارامترهای اساسی مدولاتور استفاده می­شود. در این مقاله از یک مدل رایج برای معرفی لایه تجمع بار در ایندیوم تین اکساید استفاده می­شود. پاسخ بدست آمده وجود یک بیشینه در نمودار تلفات الحاقی در ولتاژ ۳/۲ ولت با ضخامت لایه­ی ۱ نانومتر را نشان می­دهد. این مقدار حدود dB/μm ۴/۸ است. نتایج بدست آمده از تغییرات ضخامت لایه­های ایندیوم تین اکساید و دی­الکتریک استفاده شده، افت میزان تلفات و نرخ خاموشی به ازای افزایش آنها را نشان می­دهد. همچنین افزایش ضخامت بار الکتریکی در ایندیوم تین اکساید باعث افزایش ولتاژ خاموشی در مدولاتور می­شود. در ضمن این کار میزان تلفات الحاقی را نیز افزایش می­دهد.
سلماسادات میرهادی، دکتر ایمان آریانیان، علی حسنی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۸ شماره ۳ ۱۴۰۰ )
چکیده

در این مقاله، روش بهینه سازی کمین بیش[i] به منظور طراحی آنتن رفلکتور دوگانه شکل داده شده برای کاربرد در ماهواره مدار زمین ثابت[ii] پیشنهاد شده است. بدین منظور اختلال بر روی سطح رفلکتور با بسطی از توابع بی اسپلاین[iii] در نظر گرفته شده است و ضرایب بسط با استفاده از روش بهینه سازی کمین بیش به دست آمده است. در مقایسه با روشهای دیگر بهینه سازی که مبتنی بر الگوریتمهای تکاملی هستند و طراحی آنتن را بسیار طولانی می­کنند، این روش مبتنی بر گرادیان است و به طور چشم­گیری افزایش سرعت طراحی آنتن را در پی دارد. در روش بهینه سازی کمین بیش نیاز است که مشتق­های تابع شایستگی بهینه سازی نسبت به متغیرهای مسئله محاسبه شود. از این رو، در این مقاله مشتق میدانهای محاسبه شده به روش نور فیزیکی نسبت به متغیرهای سطح رفلکتور به صورت تحلیلی محاسبه شده است. مقایسه نتایج شبیه سازی و زمان اجرای دو روش کمین بیش با الگوریتم ژنتیک نشان از کارایی بالا و سرعت روش کمین بیش دارد.
 
[i] Minimax
[ii] Geostationary Satellite
[iii] B-spline

دکتر هادی رزمی، دکتر حسن دعاگوی مجرد، پروفسور طاهر نیکنام،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۱ ۱۴۰۱ )
چکیده

در این مقاله، مسأله‌ی بهره‌برداری بهینه‌ی احتمالاتی از واحدهای حرارتی، واحدهای تولید همزمان برق و حرارت، توربین‌های بادی و واحدهای خورشیدی با تابع هدف کاهش مجموع هزینه‌های بهره‌برداری به صورت یک مسأله‌ی بهینه‌سازی تعریف شده است. در این مسأله، عدم قطعیت‌های موجود در بار، واحدهای فتوولتائیک و بادی در قالب حل روش تخمین دونقطه‌ای در نظر گرفته شده‌اند. میزان تولید برق و حرارت در واحدهای مختلف، موقعیت تپ ترانسفورماتورها و میزان تزریق توان راکتیو توسط جبران‌سازهای موازی، متغیرهای کنترلی مسأله‌ی بهینه‌سازی هستند. از الگوریتم بهینه‌سازی ازدحام ذرات با یادگیری جامع برای حل این مسأله‌ی بهینه‌سازی استفاده شده است. به منظور بررسی کارایی روش پیشنهادی، سیستم تست استاندارد ۱۱۸ باس IEEE متشکل از واحدهای حرارتی، تولید همزمان برق و حرارت، بادی و خورشیدی انتخاب شده است. نتایج شبیه‌سازی در محیط نرم‌افزار MATLAB، برتری روش بهینه‌سازی ازدحام ذرات با یادگیری جامع را در مقایسه با سایر روش‌های بهینه‌سازی نشان می‌دهد.

 
دکتر هادی مقدم بنائم، دکتر بهروز طوسی،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۴ ۱۴۰۱ )
چکیده

یکی از مسائل و مشکلات کیفیت توان در شبکه͏های قدرت امروزی، پدیده فلیکر ولتاژ می͏باشد. قبل از هرگونه جبران­سازی این پدیده، بایستی محل تک͏تک منابع فلیکر شناسایی و اثر هر یک از آنها بر مقدار فلیکر شبکه تعیین گردد. با توجه به محدودیت͏های مانیتورینگ سیگنال͏های ولتاژ و جریان شبکه از جمله هزینه͏بر و زمان͏بر بودن، روش͏هایی که به کمترین تعداد نقطه مانیتورینگ در طول شبکه نیاز دارند بیشتر مورد تقاضا می͏باشند. در یکی از آخرین پژوهش͏های انجام یافته در این خصوص، با معرفی روشی مبتنی بر استفاده از تبدیل موجک و مدل تقریبی خط انتقال مابین نقاط مانیتورینگ، محل منابع فلیکر با استفاده از کمترین نقاط مانیتورینگ ، ردیابی می͏گردد و سهم هر یک از منابع فلیکر با استفاده از اندازه͏گیری مستقیم فلیکر ولتاژ تعیین می͏شود. در این مقاله سعی بر آن شده که با اصلاح مدل تقریبی در نظر گرفته شده برای خط انتقال، دقت و حساسیت روش قبلی بهبود یابد تا حتی در صورت وجود نویز در شبکه بتواند محل دقیق منابع فلیکر را تشخیص دهد و با کمک همان نقاط مانیتورینگ استفاده شده در قسمت قبلی و بدون نیاز به اندازه͏گیری مستقیم، اثر هر یک از منابع فلیکر بر مقدار کلی فلیکر هر باسبار دلخواهی از شبکه تعیین شود.
فاطمه عروجی، دکتر هادی زیانی، دکتر علی کوهستانی،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۲۰ شماره ۳ ۱۴۰۲ )
چکیده

تخمین توزیع ‌شده در شبکه‌های مخابراتی مساله‌ای است که اخیرا موردتوجه قرار گرفته‌است. یکی از مسایل چالش برانگیز در این شبکه‌ها بارمخابراتی می‌باشد. اخیراً محققان روش‌هایی را برای کاهش بارمخابراتی ارائه داده‌اند که ضمن کاهش بارمخابراتی در شبکه، تاثیر کمتری بر عملکرد نهایی شبکه داشته باشد. برای پردازش سیگنال در فضای غیرخطی، کرونتروپی به عنوان یک معیاراطلاعاتی در سال های اخیر موردتوجه بوده است. البته در فضای گاوسی همواره استفاده از کرونتروپی نتیجه خوبی نمی‌دهد. اما اگر نویز ضربه داشته باشیم، تابع هزینه بر پایه کرونتروپی بهتر از تابع هزینه بر پایه مربع خطای تخمین جواب می‌دهد. در این کار تحقیقاتی، نویز شبکه از نوع نویز ضربه می‌باشد. بنابراین، برای اینکه کاهش بارمخابراتی اثر مخرب کمتری بر عملکرد نهایی شبکه داشته باشد، راهکار جدیدی بر مبنای معیارهای اطلاعاتی ارائه می‌شود. کرونتروپی یک معیار شباهت بین دو متغیرتصادفی است که در یک فضای مشترک قرار دارند. به دلیل اینکه کرونتروپی نسبت به تغییرات ناگهانی حساس نیست، معیار مناسبی است. حذف گره‌ها هوشمندانه و براساس کرونتروپی میان گره مرجع و گره‌های همسایه انجام می‌شود. همچنین، در یک تحلیل ریاضی نشان داده می شود که معیار حذف گره ها بر اساس کورنتروپی به پارامترهای هسته کورنتروپی وابسته نیست. نتایج شبیه سازی نشان می‌دهد که این روش نسبت به روش‌های دیگر کاهش بارمخابراتی شبکه، MSD نهایی کمتری دارد.
مهدی سهندجامی، دکتر مرتضی محمدی زنجیره، دکتر مهدی باحقیقت، مرتضی هادی زاده،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۲۱ شماره ۱ ۱۴۰۳ )
چکیده

فناوری اطلاعات یکی از نقش‌های اساسی در بانکداری مدرن را ایفا می‌کند.  بانکداری الکترونیکی نوعی از بانکداری است که امکاناتی را در جهت افزایش سرعت و کارایی، دریافت و ارائه خدمات بانکی در شعبه و خارج از آن، انجام فرایندهای بین شعبه‌ای و بین‌بانکی برای مشتریان و کارکنان در اقصی نقاط دنیا فراهم می‌کند. درواقع امروزه بانکداری الکترونیک بستر مناسبی را فراهم کرده تا بدون نیاز به حضور فیزیکی مشتری در بانک، در هر ساعتی از شبانه‌روز عملیات بانکی میسر شود. این تحقیق، باهدف ارائه مدلی مناسب در راستای مدیریت مؤثر و ایجاد سهولت در انتقال اطلاعات در بانکداری الکترونیک مبتنی بر تکنیک‌های داده‌کاوی انجام‌شده است. مدل پیشنهادی در این پژوهش با توجه به متغیرهای متنوعی از قبیل عامل صحت داده‌ها، عامل کنترل داخلی، عامل دسترسی به سیستم، عامل امنیت، عامل فنّاوری در بانک‌های ایران تدوین‌شده است. در انجام پژوهش حاضر از نرم‌افزار کلمنتاین کمک جسته‌ایم. داده‌های ورودی مدل یک نمونه ۳۵۰ تایی از داده‌ها و تراکنش‌های سال ۱۳۹۸ مشتریان شعب تجریش و صادقیه در بانک تجارت می‌باشد. مهم‌ترین نتایج این مقاله عبارت‌اند از، پیشگویی‌کننده‌های اصلی مدل یعنی طبقه‌بندی اطلاعات حساس ()، وجود نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس ()، آزمون دوره‌ای نفوذ به شبکه () که به تحلیل دقیق‌تر و پیش‌بینی مدیریت مؤثر سهولت انتقال اطلاعات در بانکداری الکترونیک پرداخته‌اند. درنهایت نتایج حاصله نشان می­دهد که پیشگویی‌کننده‌های یادشده، می‌توانند با دقت ۷۴,۱ درصد به پیش‌بینی مدیریت مؤثر سهولت انتقال اطلاعات در بانکداری الکترونیک با استفاده از تکنیک‌های داده‌کاوی بپردازند.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه مهندسی برق و الکترونیک ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Iranian Association of Electrical and Electronics Engineers

Designed & Developed by : Yektaweb