۱۳ نتیجه برای مرادی
مهدی مرادی نسب، مرتضی فتحی پور ،
دوره ۸، شماره ۲ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۸ شماره ۲ ۱۳۹۰ )
چکیده
در این مقاله مدل بستهای برای منحنی مشخصه جریان – ولتاژ ترانزیستورهای اثر میدانی شبه ماسفت با کانال نانولوله کربنی ارائه شده است. به منظور مدل سازی این نوع افزارهها باید معادله یک بعدی جریان درین – سورس که از مدلسازی عمومی بالستیک به کمک فرمول لاندور به دست میآید به همراه معادلهای که وابستگی بین سطح فرمی و تراکم حاملها را ارائه میدهد به صورت خودسازگار[i] حل شوند. همچنین برای محاسبه تراکم حاملها لازم است انتگرال حاصل از ضرب چگالی حالتها و تابع فرمی به صورت عددی محاسبه شود. این محاسبه قدری پیچیده است. در این مقاله با مطالعه رفتار این انتگرال در تمام نواحی و مطالعه تابعیت آن به سطح فرمی نشان دادهایم که مقدار آن را میتوان با معادله درجهی دومی تقریب زد. بدین ترتیب یک مدل بسته جریان – ولتاژ در هر دو ناحیهی زیر آستانه و بالای آن به دست میآید. مقایسه نتایج بدست آمده با اندازهگیریهای حاصل از شبیهسازی عددی نشان میدهد مدل بستهی ارائه شده از دقت خوبی برخوردار است.
خاطره مرادی، سعید نیکمهر،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( نشریه مهندسی برق و الکترونیک ایران_جلد ۱۰ شماره ۱ ۱۳۹۲ )
چکیده
در این مقاله، یک آنتن پچ مایکرواستریپ سه بانده با پلاریزاسیون دوگانه ، شامل یک پچ مستطیلی، با برشهایی در هر چهار لبه ارائه میشود، که برای بکارگیری در ایستگاه پایه موبایل مناسب است. یکی از باندها، GSM۹۰۰، و باند دیگر DCS۱۸۰۰ و UMTS۲۱۰۰ را پوشش میدهد. آنتن ارائه شده دیکوپلینگ پورت خوبی، کمتر از -۳۰dB برای پلاریزاسیون دوگانه خطی، در باندهای عملکرد از خود نشان میدهد. ساختار آنتن بر اساس پیکربندی پشتهای با تغذیه کوپلینگ روزنهای طراحی شده و دارای دو تغذیه برای دستیابی به پلاریزاسیون دوگانه است که بر روی دو لایه مجزا و بصورت عمود برهم قرار گرفتهاند. آنتن با استفاده از نرم افزار HFSS شبیه سازی شده و با تغییر قسمتهای موثر بصورت پارامتری، در نهایت عملکرد سه بانده و دوپلاریزه تنها با یک المان تشعشعی و دو پورت تغذیه بدست آمده است. ماکزیمم گین بدست آمده نیز حدود ۱۱,۹dBi در باند پایین، و ۷dBi در باند بالا است.
بهنام نامور بهرغانی، محمد آقا شفیعی، معین ابوالقاسمی، محمد مرادی دالوند، محمد احمدیان،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۲ شماره ۱ ۱۳۹۴ )
چکیده
امروزه استفاده از میکروتوربینها در حالت تولید همزمان برق و حرارت برای تامین بار الکتریکی و حرارتی در ریزشبکههای مستقل از شبکه رو به افزایش است. از طرف دیگرخطر کمبود و پایانپذیری منابع انرژیهای فسیلی، افزایش اهمیت مسائل زیست محیطی و همچنین افزایش قیمت سوخت باعث شده تا کشورهای مختلف استفاده هرچه بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر را مورد توجه قرار دهند. غیرقطعی بودن، عدم تطابق با بار، عدم توانایی در تامین بار حرارتی و هزینه زیاد منابع از عیوب منابع بادی و خورشیدی می باشند. در این مقاله ساختار ریزشبکه پیشنهادی به گونه ای ایست که با استفاده از سیستم ذخیره ساز، هیتر(مبدل برق به حرارت)، میکروتوربین و بویلر تا حد امکان مشکلات فوق را رفع کرده و اندازه بهینه ترکیبی از منابع تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر در یک ریزشبکه مستقل جهت تامین بار الکتریکی و حرارتی تعیین می گردد. علاوه بر این با استفاده از آنالیز حساسیت برای قیمت سوخت، جریمه بابت آلودگی و کمک هزینه دولت در سرمایه گذاری منابع تجدیدپذیر، راهکارهای توسعه منابع تجدیدپذیر و اندازه بهینه منابع با توجه به آنالیز انجام شده ارائه می گردد. روش مورد استفاده در حل مساله بهینه سازی الگوریتم بهبود یافته انبوه ذرات می باشد. اطلاعات بار مربوط به استاندارد IEEE و اطلاعات سرعت وزش باد و تابش خورشید مربوط به منطقه اردبیل میباشد.
آقای محمدامین مرادی، دکتر حسین بلندی بلندی، دکتر مصطفی عابدی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۳ شماره ۴ ۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله یک الگوریتم جهت تعیین وضعیت ماهواره طراحی میگردد که علاوه بر بهبود دقت این زیرسیستم، در برابر خطای حسگرها نیز ایمن میباشد. زیرسیستم تعیین وضعیت ماهواره شامل حسگرهای نصب شده روی بدنه ماهواره و الگوریتم تعیین وضعیت میباشد. جهت ترکیب اطلاعات حسگرها میتوان الگوریتم را به دو صورت متمرکز و غیرمتمرکز بهکار برد. روش غیر متمرکز علاوه بر مزایایی مانند کاهش حجم محاسبات، افزایش دقت و همگرایی سریعتر دارای ساختار مناسبی جهت تشخیص و جداسازی عیب حسگرها میباشد. در این مقاله از فیلتر کالمن توسعه یافته فدرال تطبیقی جهت تخمین وضعیت ماهواره و تشخیص و جداسازی عیب حسگرها استفاده شده است که علاوه بر بهبود عملکرد زیرسیستم تعیین وضعیت، آن را در برابر خطای حسگرها ایمن میکند. صحت مطالب بالا در شبیهسازیها نشان داده شده است.
دکتر غلامرضا مرادی، امین قهرمانی، رضا صراف شیرازی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۶ شماره ۲ ۱۳۹۸ )
چکیده
دکتر محمد حسن مرادی، فرهاد امیری،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۱ ۱۴۰۱ )
چکیده
کنترل بار-فرکانس در ریزشبکه ایزوله بسیار مهم است، با اغتشاش بار، فرکانس ریزشبکه نوسان پیدا میکند و این نوسان باید توسط سیستم کنترل بار-فرکانس(کنترل ثانویه) میرا گردد. در این مقاله تعداد کنترل کنندهها مورد استفاده برای منابع ذخیره انرژی موجود در ریزشبکه کاهش پیدا کرده است(پیچیدگی کمتر) و از کنترل پیشبین مدل(MPC) که پارامترهای وزن آن با استفاده از الگوریتم ترکیبی جدید ازدحام ذرات مبتنی بر دیوانگی-جستجوی الگوبهینه شده(HCRPSO-PS)، برای کنترل بار-فرکانس در ریزشبکه دو ناحیهای استفاده شده است. نتایج کنترلکننده پیشنهادی، در چند سناریو مختلف و با در نظر گرفتن تغییرات بار و منابع تولید پراکنده ریزشبکه با روشهای مانند کنترلکننده PID بهینهشده با الگوریتم رفتار اجتماعی عنکبوت(SSO) و کنترل کننده پیش بین مدل که پارامترهای وزن آن با الگوریتم ازدحام ذرات مبتنی بردیوانگی (CRPSO) (برای نشان دادن کارایی الگوریتم ترکیبی جدید)، مقایسه شده است و موثر بودن روش پیشنهادی از لحاظ سرعت پاسخ و کاهش فراجهش و فرجهش، کنترل کننده کمتر(پیچیدگی کمتر) نشان داده شده است. شبیهسازی با استفاده از نرم افزار متلب انجام شده است.
حامد ضیائی، پروفسور مسعود رشیدی نژاد، دکتر امیر عبداللهی، ابراهیم پیرمرادی،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۱ ۱۴۰۱ )
چکیده
در این مقاله سیستمهای سنتی با مشکلاتی مانند اتلاف انرژی، افزایش تقاضای انرژی، قابلیت اطمینان و امنیت روبرو هستند. بنابراین برای حل این مشکلات به شبکههای هوشمند (SG) تبدیل میشوند. SG ها یک ارتباط انرژی دو طرفه بین ارائه دهندگان خدمات و مصرف کننده فراهم میکنند. از سوی دیگر، SG ها دارای دستگاههای مختلفی برای نظارت، تجزیه و تحلیل و کنترل در قسمتهای مختلف شبکه هستند. بنابراین، SG ها به زیرساخت ارتباطی بین این دستگاههای مختلف نیاز دارند. در نتیجه، این اتصال با زیرساخت جدیدی مانند اینترنت اشیاء (IoT) حاصل میشود. اینترنت اشیا به سیستمهای SG کمک میکند تا عملکردهای مختلف شبکه را در طول تولید، انتقال، توزیع و مصرف انرژی با استفاده از تجهیزات اینترنت اشیاء (مانند سنسورها، عملگر ها و کنتورهای هوشمند) و همچنین با ارائه اتصال، اتوماسیون و ردیابی را انجام دهند. در این مقاله، برنامهریزی تولید در بازار برق تجدید ساختار یافته با زیرساختهای اینترنت اشیاء که در آن هدف حداکثرسازی سود شرکتهای تولید کننده (GENCO) است، بهینه شده است. سپس، این مقاله از برنامههای پاسخ به تقاضا (DR) برای بررسی بهتر چالشهای پیش رو در آینده SG ها با زیرساخت اینترنت اشیاء استفاده کرده است. نتایج به ارزیابی کیفیت و کارایی چنین سیستمی کمک میکند.
دکتر میثم بیات، میلاد مرادی، دکتر جلیل مظلوم،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۳ ۱۴۰۱ )
چکیده
در این مقاله سه نوع تداخل
،
و
بر روی سیگنال رادار SAR اعمال گردید. سپس به بررسی کاهش اثر تداخل به وسیله انواع فیلترهای وفقی پرداخته شد. بعد از پیاده سازی انواع فیلترهای وفقی با شرایط یکسان برای کاهش تداخل، عملکرد فیلترهای وفقی با یکدیگر مقایسه گردید. بر اساس نتایج شبیه سازی تصویر خروجی فیلتر کالمن نسبت به سایر فیلترهای موجود از کیفیت بالاتری برخوردار است. در ادامه به ارائه یک الگوریتم پیشنهادی جهت بهبود کاهش تداخل پرداخته شد. دقت کاهش تداخل در الگوریتم پیشنهادی به اندازه ۳ دسی بل نسبت به فیلتر کالمن بهبود یافت. این بهبود در ازای افزایش زمان پردازش به دست آمد. سرعت الگوریتم پیشنهادی ۵۵ مرتبه کمتر از فیلتر کالمن است. بنابراین در صورت نیاز به دقت بالا و داشتن سخت افزار قوی برای محاسبات پیچیده، استفاده از الگوریتم پیشنهادی باعث بهبود کاهش تداخل میگردد.
دکتر محمد حسن مرادی، فرهاد امیری،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۴ ۱۴۰۱ )
چکیده
نوسانات فرکانس پایین، پایداری سیستم قدرت را به خطر میاندازد و سبب کاهش ظرفیت خطوط انتقال میشود. در سیستم قدرت از ادوات FACTS و پایدارساز (PSS) برای بهبود پایداری استفاده میشود، جبرانساز سری استاتیکی (SSSC) یکی از مهمترین ادوات FACTS است. در این مقاله به میرا کردن نوسانات فرکانس پایین با جبرانساز سری استاتیکی مجهز به کنترلکننده پیشبین مقاوم در سیستم قدرت تک ماشینه پرداخته شده است. کنترلکننده پیشبین مقاوم از نامساوی ماتریس خطی (LMI) برای بهینه کردن تابع هدف و در نهایت بدست آوردن سیگنال کنترلی استفاده میکند. به منظور بررسی عملکرد کنترلکننده پیشنهادی، شبیهسازی در چند سناریو با در نظر گرفتن عدم قطعیت پارامترهای مختلف سیستم قدرت و اغتشاشات مختلف انجام گرفته است. جبرانساز سری استاتیکی مجهز به کنترلکننده پیشنهادی (کنترلکننده پیشبین مقاوم) نسبت به جبرانساز سری استاتیکی مبتنی به کنترلکننده PI فازی، جبرانساز سری استاتیکی مبتنی PI که ضرایب آن با الگوریتم ژنتیک بهینه شده و جبرانساز سری استاتیکی مبتنی بر کنترلکننده پیشفاز-پسفاز فازی بهینه، از لحاظ مقاوم بودن در برابر تغییر پارامترها و اغتشاشات، سرعت پاسخ، کاهش فروجهش و کاهش فراجهش دارای عملکرد مطلبوتری است. شبیهسازی بر اساس نرمافزار متلب انجام شده است.
دکتر اسما رحیمی، دکتر محی الدین مرادی،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۲۰ شماره ۳ ۱۴۰۲ )
چکیده
این پژوهش یک روش نگاشت تون مناسب را برای به دست آوردن تصاویر با گستره پویایی کم یا LDR از روی تصاویر با گستره پویایی زیاد یا HDR، پیشنهاد می¬کند. روش پیشنهادی از نوعی فیلتر دوطرفه وفقی استفاده میکند که در آن از طریق نقشه گرادیان پارامترهای شباهت فضایی و محدوده¬ای فیلتر برای تمامی پیکسل¬ها بهطور جداگانه تعیین میشوند. با اختصاص پارامترهای شباهت بزرگتر به پیکسل¬های مناطق مسطح در مقایسه با پیکسل¬های نواحی غیر مسطح و لبه، فیلتر پیشنهادی قادر است با تغییرات شدید پیکسل¬های تصاویر HDR تطابق دقیق¬تری داشته باشد تا اثر پیکسل¬های روشن تصاویر HDR بر نواحی تاریک مجاور کاهش یابد و از ایجاد هاله در تصاویر LDR خروجی جلوگیری ¬شود. همچنین برای جلوگیری از اعوجاج احتمالی مؤلفههای رنگی در پردازش نگاشت تون، از کانال V فضای رنگ HSV استفادهشده است. برای سرعت بخشی به عملیات نگاشت تون، از نمونه تسریع یافته فیلتر دوطرفه وفقی پیشنهادی استفادهشده است. نتایج این تحقیق مؤید اثربخشی الگوریتم پیشنهادی را در تولید تصاویر LDR باکیفیت و نیز زمان اجرای قابلقبول در مقایسه با الگوریتمهای مشابه است.
دکتر علیرضا رضائی، بهنام مرادی،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۲۰ شماره ۴ ۱۴۰۲ )
چکیده
این پژوهش به تشخیص فعالیت انسان های کم توان ساکن در خانههای هوشمند بر اساس نظارت بر رفتار و خواسته های آنها برای دستیابی به الگوی نهایی و ذخیره آن در پایگاه داده ای سیستم مدیریت ساختمان جهت تصمیم گیری و عملکرد اتوماتیک تجهیزات در رفع نیازهای ساکنین بکار گرفته شد. ابتدا مجموعهای مناسبی از حسگرها جهت ثبت وپردازش صحیح دادهها در قسمت های مختلف ساختمان و تعدادی نیز جهت کنترل علایم حیاتی بسته به نوع ناتوانی روی بدن فرد نصب می شوند.هدف از این تحقیق تشخیص و طبقه بندی فعالیت انسانهای کم توان در سه مرحله می باشد. اول: انتخاب سنسورها و اجرای تکنیک های ثبت، و تمرکز بر عمده فعالیت افرادکم توان درخانه های هوشمند، دوم: طبقه بندی و پردازش داده های جمع آوری شده با استفاده از الگوریتم ماشین بردار پشتیبان(svm) ، سوم: انتخاب بهترین کرنل وقانون آموزش svm با استفاده از الگوریتم بهینه ازدحام داده ای(pso) و در نهایت تشکیل الگوی نهایی برای ذخیره در پایگاه داده ای سیستم مدیریت ساختمان انجام شد.
حامد شهمرادی، دکتر عارف درودی، محمد صالح فرخی،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۲۱ شماره ۴ ۱۴۰۳ )
چکیده
مطالعات پایداری، کنترل و طراحی شبکههای قدرت با توجه به وسعت زیاد و درهم تنیدگی بیش از حد این شبکهها، امری دشوار و زمانبر بوده و لذا برای انجام این مطالعات، معادلسازی دینامیکی بسیار مفید و اجتنابپذیر است. معادلسازی دینامیکی با تبدیل شبکههای وسیع و پیچیده به شبکههای کوچکتر انجام میگیرد. یکی از روشهای معادلسازی، یافتن ژنراتورهای همپا است. در روش همپایی، ابتدا بر اساس مشخصات و نوسانات شبکه، هر گروه ژنراتورهای همپا با یک ژنراتور معادل جایگزین میشوند و سپس معادل دینامیکی گروهها در مطالعات شبکههای قدرت استفاده میشوند. در همین راستا، در این مقاله با استفاده از نظریه گراف و شاخص کیفیت خوشهبندی، روشی جدید برای یافتن ژنراتورهای همپا در یک شبکه قدرت ارائه میشود. روش پیشنهادی بر پایه مدل شبکه قدرت بوده و تنها اطلاعات مورد نیاز آن، ادمیتانس خطوط ارتباطی بین باسهای ژنراتوری شبکه است. شبکه ۳۹ باس IEEE جهت نشان دادن کارایی روش، مورد استفاده قرار میگیرد. نتایج ارائه شده و مقایسه نتایج با دیگر مقالات، نشان میدهد که روش پیشنهادی در عین سادگی با تقریب قابل قبولی، ماشینهای همپا را به خوبی شناسایی میکند.
جواد زهرهوند، دکتر حمیدرضا کرمی، دکتر محمد حسن مرادی، دکتر علیرضا حاتمی شریف،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۲۱ شماره ۴ ۱۴۰۳ )
چکیده
برای مکانیابی تخلیه جزئی در ادوات قدرت، تاکنون روشهای مختلفی از جمله روشهای ابتکاری و روش اختلاف زمانی (TDoA) پیشنهاد و بکارگیری شده است که ضعفها و معایب هر یک، کاربرد آنها را در عمل محدود نموده است. زیرا در وضعیتهای دارای اندکی پیچیدگی، مانند حضور نویز، موانع، بازتابندهها و یا ناهمگنی محیط و ...، دقت نتایج حاصله به شدت تحت تاثیر قرار میگیرد. روش جدیدتر معکوس زمانی که اخیرا در زمینه مکانیابی تخلیه جزئی پیشنهاد شده است، بخوبی توانسته در چنین حالاتی و تنها با بکارگیری یک سنسور منفرد، دقت قابل توجهی را در مکانیابی تخلیه جزئی ارائه نماید. در این مقاله بکارگیری نسخهی متفاوتی از روش معکوس زمانی به نام روش فیلتر معکوس، جهت مکانیابی تخلیه جزئی در GIS، در رژیم الکترومغناطیسی پیشنهاد شده و به منظور ارزیابی روش پیشنهادی، سناریوهای مختلفی طراحی، و با استفاده از نرمافزار CST-MWS در دو ساختار لولهایشکل و T شکل، شبیهسازی شده است. نتایج کار نشان میدهد که در صورت بکارگیری معیار کمینه آنتروپی برای تعیین زمان بازتمرکز امواج، این روش در کلیه سناریوهای آزمایش شده با دقت مطلوبی قادر به مکانیابی تخلیه جزئی در GIS میباشد.