دوره 18، شماره 3 - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد 18 شماره 3 1400 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 63-55 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


پژوهشکده فوتونیک و فن‌آوری کوانتمی، پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، سازمان انرژی اتمی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (1186 مشاهده)
ادر تقویت کننده­های فیبری مقادیر اولیه توان پمپ و سیگنال مشخص است، بنابراین حل معادلات مربوطه در تقویت­کننده فیبری جزء مسائل مقدار مرزی محسوب می­شود. در لیزرهای فیبری مقدار اولیه توان پمپ در معادلات نرخ معین و توان سیگنال نا معلوم است. بنابراین حل معادلات نرخ در لیزرهای فیبری جزء مسائل مقدار مرزی به حساب می­آید. روش­های مختلفی برای حل مسائل مقادیر مرزی ارائه شده است که بطور .  در این مقاله با بکارگیری روش پرتابی و انتخاب بازه مناسبی برای ناحیه پاسخ جواب­هایی برای حل معادلات مربوط به لیزر و تقویت­کننده فیبری ارائه شده است. مزیت این روش آن است که بر خلاف روش­های مرسوم نیازی به حدس­های اولیه دقیق برای شروع کار محاسباتی ندارد. با استفاده از این روش پیشنهادی برای حالت­های مختلف دمش پیش رو، پس رو و دو طرفه مقادیر توان­های سیگنال و دمش در لیزر فیبر ایتربیومی مورد بررسی قرار گرفته است. با ساده سازی در معادلات نرخ برای لیزرهای پر توان طول بهینه در این نوع لیزرها به صورت پارامتری قابل تعریف است. در این مقاله تعریف جدید از طول بهینه در لیزرهای فیبری توان متعارف ارائه شده است و اثرات تلفات زمینه بر بر طول بهینه مورد بررسی قرار گرفته است.
 
متن کامل [PDF 771 kb]   (573 دریافت)    
نوع مقاله: مروری | موضوع مقاله: مخابرات
دریافت: 1398/6/9 | پذیرش: 1400/1/28 | انتشار: 1400/4/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC 4.0) قابل بازنشر است.