دوره 20، شماره 2 - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد 20 شماره 2 1402 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 42-29 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشکده مهندسی برق- قطب علمی اتوماسیون و بهره‌برداری از سامانه‌های قدرت دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده:   (993 مشاهده)
امروزه کیفیت برق­ رسانی و مشکلات مربوط به تغییرات ولتاژ اهمیت مضاعفی هم نزد مشترکین و هم نزد شرکت­های توزیع پیدا کرده است. بنابراین جبران­سازی مسائلی نظیر فروافتادگی ولتاژ و انحرافات ولتاژ شایان توجه است. در این مقاله، ابتدا یک الگوریتم برنامه ­ریزی ترکیبی پیشنهادی به منظور تخصیص بهینه تولیدات پراکنده و ذخیره­ سازهای باتری برای حل مشکلات فنی و اقتصادی مرتبط با رخداد فروافتادگی ولتاژ در شبکه معرفی می­ گردد. این الگوریتم متشکل از دو مسئله اصلی و فرعی با حلی تو در تو با درنظرگرفتن عدم قطعیت واحدهای پراکنده و تقاضای بار می­ باشد. سپس از ظرفیت و مکان بهینه باتری ­ها و تولیدات پراکنده حاصل از اجرای الگوریتم برنامه ­ریزی ترکیبی در الگوریتمی تحت عنوان بازآرایی شبکه پس از خطا به منظور بهره ­برداری اقتصادی از شبکه و بهبود انحرافات ولتاژ به صورت زمان حقیقی استفاده می­ گردد. در گام بعدی به تاثیر تخصیص بهینه تولیدات پراکنده و باتری­ها در کاهش تلفات شبکه پرداخته می­ شود. دو الگوریتم پیشنهادی در شبکه توزیع اصلاح­ شده 33 شینه IEEE تحت آزمایش قرارگرفته ­اند. نتایج بدست ­آمده کاهش 53 درصدی تابع هزینه الگوریتم برنامه­ ریزی به همراه عدم تحمیل هزینه اضافه به شبکه بر اثر وقوع فروافتادگی ولتاژ، بهره ­برداری اقتصادی از شبکه بدون نیاز به انقطاع بار پس از وقوع خطا و کاهش 50 درصدی تلفات کل شبکه را با استفاده از تخصیص بهینه تولیدات پراکنده و باتری ­ها نشان می ­دهد.
متن کامل [PDF 1340 kb]   (444 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: قدرت
دریافت: 1401/2/17 | پذیرش: 1401/5/24 | انتشار: 1401/12/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC 4.0) قابل بازنشر است.