دوره 20، شماره 2 - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد 20 شماره 2 1402 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 169-159 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشکده مهندسی برق – دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
چکیده:   (719 مشاهده)
امروزه برای حفاظت بیشتر از محیط زیست و با توجه به آلودگی­های حاصل از سوزاندن سوخت­های فسیلی و همچنین به دلیل محدودیت این منابع، جهت گیری جهانی به سمت تولید انرژی از منابع انرژی تجدیدپذیر می­باشد. از آن میان، استفاده از انرژی خورشیدی به دلیل پایداری نسبی، قیمت مناسب در مناطق با پتانسیل زیاد تابش  روز به روز در دنیا رو به گسترش است. از طرفی، با توجه به نصب تجهیزات نیروگاه­ای فتوولتائیک در فضای باز و پشت بام­ها، احتمال برخورد مستقیم و یا غیر مستقیم صاعقه به این تجهیزات وجود دارد. در این مقاله، با مدل­سازی دقیق قاب مبتنی بر خطوط انتقال و درنظر گرفتن عناصر پارازیتی متفاوت، اجزای متفاوت سیستم فتوولتاییک در محیط نرم­افزار MAXWELL و EMTP-RV، اضافه ولتاژ گذرای ایجاد شده در اثر برخورد مستقیم و غیر مستقیم صاعقه به قاب، در نقاط مختلف سیستم فوتوولتائیک بررسی می­شود. همچنین، رفتار فرکانس بالای غیرخطی زمین در این مطالعات به منظور افزایش دقت مطالعات نیز لحاظ شده است.  نتایج نشان میدهد که  با توجه به توزیع اضافه ولتاژها در سیستم های فتوولتاییک (PV)، نقطه میانی بهترین نقطه برای نصب سیستم حفاظتی یا زمین کردن می باشد. همچنین، میله حفاظتی در فاصله مناسب و با زمینی مستقل  قرار گیرد، کارایی بهتری را نسبت به میله حفاظتی متصل به سیستم نشان خواهد داد. از طرفی مدلسازی های دقیق بدنه و زمین می‌تواند منجر به بهبود حدوداً 40% نتایج گردد.
متن کامل [PDF 1847 kb]   (463 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: قدرت
دریافت: 1400/8/8 | پذیرش: 1401/2/4 | انتشار: 1401/12/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC 4.0) قابل بازنشر است.