دوره 20، شماره 1 - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد 20 شماره 1 1402 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 142-129 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشکده فنی مهندسی- دانشگاه محقق اردبیلی- اردبیل- ایران
چکیده:   (857 مشاهده)
استفاده از فیلتر LCL برای میراسازی هارمونیک‌های کلیدزنی ناشی از اینورترهای متصل به شبکه در حال گسترش است. برای تضعیف تشدید حاصل از این فیلتر می‌توان از روش‌های مختلفی از جمله روش میراسازی فعال فیدبک جریان خازن فیلتر استفاده نمود. اما وجود تأخیرهای محاسباتی در سیستم کنترل‌کننده‌ی دیجیتال و نیز تأخیر ناشی از کلیدزنی PWM در اینورتر، تأثیر قابل توجهی بر میراسازی فعال و پایداری سیستم کنترلی می‌گذارند. اکثر روش‌های ارائه شده برای طراحی فیلتر LCL از سعی و خطا استفاده می‌کنند و برای حفظ پایداری سیستم در برابر تغییر امپدانس شبکه و در حضور تأخیر، نیاز به محاسبات پیچیده دارند. در این مقاله یک روش سیستماتیک برای طراحی پارامترهای فیلتر LCL ارائه شده است که ناشی از آن پاسخ دینامیکی سیستم بهبود یافته و حجم فیلتر کاهش می‌یابد. سپس برای میراسازی تشدید ناشی از فیلتر‌های LCL، یک روش گام به گام با کاهش تأخیرهای محاسباتی در حلقه‌ی داخلی فیدبک جریان خازنی و حلقه‌ی بیرونی جریان شبکه برای طراحی پارامترهای کنترلی سیستم اینورتر متصل به شبکه با فیلتر LCL مورد بررسی قرار گرفته است. ناشی از طراحی صحیح فیلتر LCL و نیز کنترل‌کننده‌ها، سیستم اینورتر متصل به شبکه با فیلتر LCL علاه بر تزریق جریان با کیفیت بسیار خوب به شبکه، در برابر تغییر شدید امپدانس شبکه نیز پایدار است. نتایج شبیه‌سازی در محیط MATLAB/Simulink بیانگر عملکرد مناسب سیستم تحت بررسی است.
متن کامل [PDF 2093 kb]   (500 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: قدرت
دریافت: 1399/9/20 | پذیرش: 1401/7/16 | انتشار: 1401/10/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC 4.0) قابل بازنشر است.