دوره 18، شماره 3 - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد 18 شماره 3 1400 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 88-73 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات - دانشگاه جامع امام حسین (ع)- تهران
چکیده:   (1322 مشاهده)
حسگری طیفی یکی از مؤلفههای دسترسی فرصتطلبانه به منابع فرکانسی را فراهم می­آورد. این حسگرها بایستی در زمانی اندک با دقت بالا، سنجش طیف محیطی را انجام دهند. استفاده از روش­ها و الگوریتم­هایی که قابلیت پیاده­سازی عملی را داشته باشند، حائز اهمیت است؛ بنابراین باید پیچیدگی محاسبات تاحدامکان کاهش یابد. عملکرد آشکارسازی به دلیل مسائلی همچون اثر سایه، محوشدگی و چندمسیرگی با مشکل مواجه میشود؛ لذا برای غلبه بر این مشکلات و در دسترس نبودن اطلاعات سیگنالهای دریافتی کاربران اولیه و سطح قدرت و نویز سیگنالهای دریافتی، روشهایی مانند به‌کارگیری چندین آنتن در حسگر طیفی، مقاوم‌سازی روشهای طیفسنجی در برابر نویز نامعین، استفاده میشود. در این مقاله به بررسی سنجه‌های متفاوت تصمیم‌گیری و تعیین آستانه مناسب با استخراج مقادیر ویژه ماتریس کوواریانس پرداخته شده است. همچنین با محاسبه چند لحظه زمانی از آشکارساز حداکثر به حداقل مقادیر ویژه ماتریس کوواریانس MME توسط توزیع پیشنهادی GEV استاندارد، شبیهسازی­ها صورت‌گرفته و نتایج آن با توزیع Tracy-Widom مقایسه شده است. نتایج حاصل از شبیه­سازی­ها با تعداد محدود 4 آنتن حاکی از احتمال آشکارسازی سیگنال در SNR با میزان -30dB می­باشد که در مقایسه با توزیع Tracy-Widom افزایش دقت 3dB را داشته است. به‌منظور بررسی کارایی این روش برای اجرای سخت‌افزاری، نتایج حاصل از الگوریتم پیشنهادی توسط یک پردازنده آرایه‌ای FPGA به همراه پردازنده با معماری ARMشرکت  XILINX که سیستم‌های نهفته در تراشه SOC نام‌برده می‌شود، بررسی و پیاده‌سازی شده است.
متن کامل [PDF 1679 kb]   (678 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: مخابرات
دریافت: 1399/2/29 | پذیرش: 1400/2/18 | انتشار: 1400/4/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC 4.0) قابل بازنشر است.