دوره 18، شماره 1 - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد 18 شماره 1 1400 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 100-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده مهندسی برق الکترونیک، دانشگاه صنعتی شیراز، شیراز
چکیده:   (2259 مشاهده)
در این مقاله با استفاده از نانو­میله­ها و نانوذرات اکسید روی، زیست­حسگرهایی جهت تشخیص غلظت­های مختلف باکتری ای کولای موجود در آب ساخته شده است. نوآوری این مقاله در طراحی و ساخت زیست­حسگرهای باکتری ای کولای از نوع مقاومتی می باشد. برای ساخت این حسگرها، الکترودها به صورت مدار چاپی (PCB) به شکل دندانه­شانه­ای طراحی و ساخته شده اند. نانومیله­های اکسید روی به روش هیدروترمال بر روی الکترودها رشد داده شدند. همچنین از روش لایه­نشانی قطره­ای جهت قراردادن نانوذرات اکسید روی بر روی الکترودهای مسی استفاده گردیده است. توسط زیست­حسگر، غلظت­های متفاوتی از باکتری ای کولای موجود در آب اندازه­گیری شده است. هنگامی که زیست­حسگر در معرض باکتری قرار می­گیرد به دلیل واکنشی که با اکسید روی رخ می­دهد مقاومت بین الکترودها تغییر می­یابد. خروجی زیست­حسگر ولتاژ تقویت­ شده­ای است که تابعی از تغییر مقاومت بین الکترود­های دندانه­شانه­ای است. غلظت باکتری توسط زیست­حسگر در معرض نور فرابنفش اندازه­گیری شده است و اثر غلظت نانوذرات اکسید روی و ابعاد PCB بر روی ولتاژ و حساسیت زیست­حسگر  بررسی شده است. نتایج اندازه­گیری توسط زیست­حسگرهای پیشنهادی با یکدیگر مقایسه شده و بهترین زیست­حسگر با بالاترین حساسیت معرفی گردیده است.
متن کامل [PDF 801 kb]   (1242 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: الکترونیک
دریافت: 1398/12/17 | پذیرش: 1399/5/19 | انتشار: 1400/1/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC 4.0) قابل بازنشر است.