۳ نتیجه برای تقویت کننده توان
حمید رحیم پور، حسین میار نعیمی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله ابتدا اثر ناهمسانیهای بین دو مسیر در تقویت کننده های توان LINC بررسی می شود و سپس این عدم تطابقها در ساختار ارائه شده به صورت وفقی برطرف می شوند. دراین ساختار از الگوریتم گرادیان مزدوج استفاده شده تا مقدار بهینه ضرایب مختلط برای کالیبره کردن دو مسیر بدست آید. این ضرایب مختلط به صورت اتوماتیک به گونهای تغییر می کنند تا خطای اندازه و فاز بین دو مسیر را برطرف سازند. در این ساختار تقویت کننده توان به صورت یک گین مختلط که به سطح سیگنال ورودی بستگی دارد مدل شده است. ساختار نهایی توسط نرم افزار متلب شبیه سازی شده است. با توجه به شبیه سازی های انجام شده ساختار LINC با الگوریتم گرادیان مزدوج، چگالی طیف توان بهتری از نظر تداخل سیگنالهای مزاحم نسبت به ساختار پایه خود، در فرکانس های مجاور دارا می باشد.یکی از مزیت های اصلی این ساختار سرعت همگرایی بالای آن می باشد که قابلیت استفاده در مدولاسیون های با نرخ داده بالاتر را فراهم می سازد.
الهام مجدی نسب، دکتر ابومسلم جان نثاری،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده
در این مقاله یک مدل جدید پیش اعوجاجگر دیجیتال برای جبرانسازی همزمان غیرخطینگی تقویتکننده توان و عدم تطبیقهای بهره و فاز مدولاتور تربیعی، همچنین عدمتطبیقهای وابسته به فرکانس در فرستندههای تبدیل مستقیم ارایه شده است. این پیشاعوجاجگر بر اساس ساختار مبتنی برکرنلهای قطری سری ولترا که مدل ساده شدهای از سری ولترا میباشد طراحی شدهاست بطوریکه تمام پارامترهای آن خطی میباشند. در نتیجه برای تخمین پارامترهای پیش اعوجاجگر میتوانیم از ساختار یادگیری غیرمستقیم استفاده کنیم. بدلیل ناپایداری عددی که ممکن است در مدلسازی غیرخطینگی تقویتکننده توان و خطیسازی آن بوجود بیاید، در این ساختار یک مدل غیرخطی جدید با توابع پایه متعامد بر اساس چند جملهای ژاکوبی پیشنهاد شده است که علاوه بر کاهش چشمگیر عدد شرطی ماتریس ضرایب پیش اعوجاجگر، به کمتر از۵۰ دسی بل، نسبت توان سیگنال در کانال مجاور، بیش از ۱۷ دسی بل برای سیگنالهای ورودی QAM۱۶-LTE و QAM۶۴-LTE و ۱۴ دسی بل برای سیگنال ورودی OFDM کاهش مییابد. نتایج شبیه سازی در نرم افزار متلب میزان کارایی و تاثیرگذاری این روش را تایید میکند. همچنین پارامترهای NMSE و EVM برای آنالیز و ارزیابی ساختار پیشنهادی پیش اعوجاجگر معرفی شدهاست که درمحیط برنامه نویسی متلب و با بکارگیری سیگنال ورودی QAM۱۶-LTE شبیهسازی شده و به ترتیب مقادیر۴۵- دسی بل برای NMSE و ۳۷- دسی بل برای EVM به ازای تعداد ضرایب ۱۹ برای پیش اعوجاجگر ژاکوبی بدست آمده است. نمودار مقادیر این پارامترها برای مرتبه های مختلف چندجمله ای پیشنهادی ژاکوبی محاسبه و رسم شده است و نتایج آن در مقایسه با مدلهای پرکاربرد چندجمله ایهای مرسوم بهبود قابل ملاحظهای داشته است.
محمد بهرامی، دکتر فرزین شماع، دکتر حامد عباسی، رضا هواسی،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده
یکی از دغدغههای موجود در تکنولوژی های بیسیم ارسال اطلاعات با اتلاف توان کم و سرعت زیاد می باشد که به وسیله فرستنده های RF انجام میشود. مهمترین بخش یک فرستنده RF، تقویت کننده توان است که باید دارای پهنای باند وسیع و بازده بالا باشد. تقویت کنندههای توان در سیستمهای مایکروویو و موج میلیمتری و همچنین در مخابرات، رادار، ارتباطات ماهواره ای و همچنین تصویر برداری پزشکی کاربرد دارند. با توجه به کاربردهای بیان شده، تقویت کننده های توان دارای پارامترها و مشخصههای متفاوتی هستند. از جمله پارامترهای مهم آن ها می توان به بازده، بازده توان افزوده، پهنای باند و خطینگی اشاره کرد. در تقویت کننده توان کلاس J ارائه شده در این مقاله جهت کاهش تلفات و بهبود توان خروجی از تطبیق امپدانس در ورودی و خروجی تقویت کننده استفاده شده است. عدم تطبیق امپدانس، باعث ایجاد هارمونیکهای نا خواسته، افزایش تلفات توان و در نتیجه کاهش بازده میشود. یک فیلتر پایین گذر جهت حذف هارمونیک های ناخواسته در خروجی تقویت کننده و عمل تطبیق امپدانس طراحی و ارائه شده است. از جمله مشخصات بارز فیلتر ارائه شده ابعاد کوچک، باند قطع وسیع و باند گذار کوچک می باشد. نتایج شبیه سازی نشان میدهد که بازده توان افزوده (PAE)، بازده درین و بهره تقویت کننده توان کلاس J پیشنهادی به ترتیب برابر ۶۹% ، ۷۷,۹% و dB ۸ می باشد.