جستجو در مقالات منتشر شده


کاربران عمومی فقط به فهرست مقالات منتشر شده دسترسی دارند.
۹ نتیجه برای موضوع مقاله:

Ebrahim Zareii، Mohsen Mohammadian، Ali akbar Gharaveisi،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۴ شماره ۴ ۱۳۹۶ )
چکیده

This paper introduces a new approach for scheduling security constraint unit commitment (SCUC) including wind farms. Because of uncertainty in wind power production, we tried to develop a new method for incorporating wind power generation in power plant scheduling. For this, wind power generation modeled with unit commitment in a non-linear optimization problem and simulated by submitting different scenarios for wind farms. First, unit commitment solved in master problem. Then, scenarios for presenting volatile nature of wind power simulated. Numerical simulations show the effectiveness of supposed unit commitment for managing security of power system by considering volatility of wind power generation.  


فرشید کی نیا، فهیمه صیادی شهرکی، سعید اسماعیلی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۵ شماره ۱ ۱۳۹۷ )
چکیده

کنترل ولتاژ و توان راکتیو بصورت گسترده در شبکههای توزیع برای افزایش کیفیت توان بکار میرود. اخیرا استفاده از تولیدات پراکنده مبتی بر انرژیهای تجدیدپذیر رو به افزایش است که بر عملکرد سیستم و کنترل ولتاژ و توان راکتیو سیستم تاثیر میگذارد. منابع انرژی تجدیدپذیر متناوب و غیر قابل پیش‌بینی بهویژه سیستمهای بادی و خورشیدی و نیز تغییرات تصادفی سطح بار الکتریکی سیستم میتواند منجر به نوسانات شدید ولتاژ شود. در این مقاله یک روش کنترل دو مرحلهای برای بهنیه سازی ادوات کنترلی، تنظیم ولتاژ و اعوجاج هارمونیک ولتاژ (THD) پیشنهاد می‌شود. کنترل تپ ترانسفورماتورها و خازن‌ها بر اساس پیش‌بینی ۲۴ ساعت آینده بار و تولید در سیستم صورت می‌گیرد؛ در حالیکه برای پوشش نوسانات ولتاژ در اثر تغییرات تصادفی بار یا تولید، پیش‌بینی ساعت آینده بار و تولید صورت گرفته و در نهایت از ابزار توان راکتیو سیستم فتولتاییک استفاده میگردد. نتایج روش پیشنهادی در شبکه ۱۲۳ باسه IEEE  باس استاندارد تحت شرایط بار و تولید متغیر با استفاده از الگوریتم PSO با ماژول آشفتگی (P-PSO) در چهار سناریوی مختلف بررسی شده است. نتایج نشان میدهد که روش پیشنهادی برای کنترل ولتاژ و توان راکتیو بهینه سیستم توزیع دارای منابع انرژی تجدیدپذیر متناوب بسیار مناسب است.
محمدرضا حبیبی فتح‌آبادی، دکتر مسعود رشیدی نژاد، دکتر امیر عبداللهی،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۶ شماره ۳ ۱۳۹۸ )
چکیده

DOR: ۹۸,۱۰۰۰/۱۷۳۵-۷۱۵۲.۱۳۹۸.۱۶.۱۵۷.۰.۳.۱۶۱۰.۱۶۰۴
یکی از روش‌های حل مسئله چند‌مرحله‌ای توسعه سیستم‌های انتقال، شکستن آن به چند مسئله تک‌مرحله‌ای است. این شیوه، حل «شبه دینامیکی» مسئله نام دارد. در روشهای شبه دینامیکی موجود از بهترین جواب یافت شده برای مسائل تک‌مرحله‌ای در حل مسئله چند‌مرحله‌ای استفاده شده است و به اهمیت سایر بهینه‌های محلی یافت شده توجهی نشده است. در این مقاله، با فرمول‌بندی مجدد مسئله، رابطه‌ای بین جواب بهینه مسئله چند‌مرحله‌ای و مجموعه جواب‌های بهینه محلی مسائل تک‌مرحله‌ای یافت می‌شود. سپس با استفاده از این رابطه، روشی شبه دینامیکی برای حل مسئله پیشنهاد می‌شود. استفاده از مجموعه بهینه‌های محلی فضای جستجو را افزایش داده و احتمال رسیدن به جواب را بیشتر می‌کند. روش پیشنهادی بر روی سیستم‌های ۲۴ باسه IEEE، ۹۳ باسه کلمبیا، ۵۷ باسه بولیوی و سیستم ۵۱ باسه جنوب شرق ایران پیاده‌سازی گردید و نتایج حاصل، کارایی این روش را نشان می‌دهد.
حامد ضیائی، پروفسور مسعود رشیدی نژاد، دکتر امیر عبداللهی، ابراهیم پیرمرادی،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۱ ۱۴۰۱ )
چکیده

در این مقاله سیستمهای سنتی با مشکلاتی مانند اتلاف انرژی، افزایش تقاضای انرژی، قابلیت اطمینان و امنیت روبرو هستند. بنابراین برای حل این مشکلات به شبکههای هوشمند (SG) تبدیل میشوند. SG ها یک ارتباط انرژی دو طرفه بین ارائه دهندگان خدمات و مصرف کننده فراهم میکنند. از سوی دیگر، SG ها دارای دستگاههای مختلفی برای نظارت، تجزیه و تحلیل و کنترل در قسمتهای مختلف شبکه هستند. بنابراین، SG ها به زیرساخت ارتباطی بین این دستگاههای مختلف نیاز دارند. در نتیجه، این اتصال با زیرساخت جدیدی مانند اینترنت اشیاء (IoT) حاصل میشود. اینترنت اشیا به سیستمهای SG کمک میکند تا عملکردهای مختلف شبکه را در طول تولید، انتقال، توزیع و مصرف انرژی با استفاده از تجهیزات اینترنت اشیاء (مانند سنسورها، عملگر ها و کنتورهای هوشمند) و همچنین با ارائه اتصال، اتوماسیون و ردیابی را انجام دهند. در این مقاله، برنامهریزی تولید در بازار برق تجدید ساختار یافته با زیرساختهای اینترنت اشیاء که در آن هدف حداکثرسازی سود شرکتهای تولید کننده (GENCO) است، بهینه شده است. سپس، این مقاله از برنامههای پاسخ به تقاضا (DR) برای بررسی بهتر چالشهای پیش رو در آینده SG ها با زیرساخت اینترنت اشیاء استفاده کرده است. نتایج به ارزیابی کیفیت و کارایی چنین سیستمی کمک میکند.
سبحان دراهکی، دکتر امیر عبداللهی، دکتر زین العابدین صادقی، دکتر مسعود رشیدی نژاد، دکتر محمد رضا صالحی زاده،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۱ ۱۴۰۱ )
چکیده

مدیریت یکپارچه آب و دیگر حامل‌های انرژی مانند برق، گاز و توان حرارتی سبب ارتقای بازده اقتصادی در هاب انرژی می‌گردد. یکی از چالش‌های عمده‌ای که مانع اثربخشی این مدیریت یکپارچه می‌شود عدم قطعیت قیمت برق در بازار بالادست است. برای حل این مشکل، این مقاله یک روش بهینه‌سازی مقاوم برای مدیریت عدم قطعیت در مدل یکپارچه هاب هوشمند انرژی و آب ارائه می‌دهد. در رویکرد مقاوم پیشنهادی، تابع هدف با توجه به مجموعه عدم قطعیت مسئله بهینه می‌شود. پاسخ بهینه‌ به دست آمده توسط روش پیشنهادی بهترین استراتژی را با توجه به رفتار بهره بردار سیستم نسبت به ریسک ارائه می‌دهد. مدل بهینه‌سازی مقاوم انرژی و آب پیشنهادی یک مدل بهینه‌سازی خطی آمیخته با اعداد صحیح است که توسط حلگر سیپلکس در محیط گمز حل می‌شود. اثربخشی روش پیشنهادی در یک مطالعه موردی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که هزینه بهره‌برداری مدل پیشنهادی تقریباً در بدترین حالت ۱,۶ درصد افزایش می‌یابد. با این حال، میزان مقاوم بودن سیستم به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
دکتر مریم پورمحی آبادی، علیرضا حاج حسینی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۲ ۱۴۰۱ )
چکیده

یکی از چالش‌های موجود در ادوات نوری به خصوص تزویج‌گرها، کاهش ابعاد و تلفات کلی ساختار است. در این مقاله یک تزویج‌گر جهت­دار پلاسمونی غیرخطی که شامل دو موجبر MIM (فلز-دی‌الکتریک-فلز) است، پیشنهاد شده است. در این طرح، از یک زائده ذوزنقه­ای شکل در ناحیه موجبر ورودی و خروجی جهت کاهش طول تزویج استفاده شده است و با توجه به اثر کر در ماده غیرخطی موجبر دی­الکتریک، میزان انتقال توان در خروجی‌ها کنترل پذیر است. نتایج تحلیل عددی توسط روش تفاضل متناهی در حوزه زمان نشان می‌دهد که بازدهی تزویج و طول تزویج ساختار پیشنهادی در توان ورودی W/µm۴ و طول موج nm۱۵۵۰، به ترتیب برابر ۹۰% و nm۶۵۰  است. همچنین، در طول موج nm۱۳۱۰ و در توان ورودی W/µm۲۵ ، بازدهی تزویج برابر ۹۲%  و طول تزویج آن برابر با nm۵۱۰ به دست می­آید. بنابراین طرح پیشنهادی در حالت توان ورودی کم، دارای بازدهی تزویج بیش از ۸۰% در اکثر باندهای مخابراتی (nm۱۲۶۰ تا nm۱۶۷۵) است.
سمیه یوسفی، دکتر مریم یورمحی آبادی، دکتر علی رستمی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۲ ۱۴۰۱ )
چکیده

ضریب جذب نوری یک پارامتر کلیدی در عملکرد موفقیت‌ آمیز ادوات الکترونیک نوری نظیر آشکارسازها، سلو‌‌‌ل‌های خورشیدی، مدولاتورها، فیلترها است. بدین منظور در این مقاله، یک جذب‌کننده دو باندی متشکل از یک ساختار فلز- گرافن- دی‌الکتریک- فلز که در طول موج‌های مخابرات نوری کار می‌کند، ارائه شده است. جهت به دست آوردن مشخصه جذب ساختار پیشنهادی از روش تفاضل محدود در حوزه زمان استفاده شده است. همچنین، تأثیر ضخامت نانوساختار فلزی رویی، لایه‌های دی‌الکتریک و زیرلایه فلزی بر مشخصه جذب نور در ساختار مورد بررسی قرار گرفته است. استفاده از گرافن تک لایه همراه با ساختار پلاسمونی سبب بهبود برهم‌کنش نور و گرافن شده و در نتیجه باعث افزایش جذب نور در ساختار شده است. نتایج نشان می‌دهد که برای این ساختار، جذب نور ۹۵% در طول موج nm۱۳۱۰ و جذب نور ۹۷% در طول موج nm۱۶۷۵ به‌دست می‌آید. بنابراین، این جذب‌کننده قابلیت کار در دو باند مخابرات نوری (باند O و باند U) به طور همزمان را دارا است. همچنین مدار معادل فرکانسی جذب کننده پیشنهادی نیز ارائه شده است که نتایج خروجی آن تطابق بسیار خوبی با نتایج شبیه‌سازی دارد.
زینب ورع، دکتر مهدیه مهران،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۳ ۱۴۰۱ )
چکیده

در این مقاله برای اندازه‌گیری زاویه حول محور افقی (x)، میکرو‌سنسور های شیب خازنی مبتنی بر تکنولوژی MEMS طراحی، تحلیل و شبیه‌سازی شده اند. ساختار هر میکرو‌سنسور استوانه‌ای شکل است که خازن های بین انگشتی با الکترودهایی از جنس مس، بر روی یکی از قاعده های آن قرار گرفته اند. الکترودهای خازن‌های بین انگشتی به صورت یک در میان به ولتاژ های زمین و ترمینال وصل می شوند.  نیمی از حجم استوانه با روغن سیلیکون و نیمه­ دیگر با هوا پر شده است. با چرخش استوانه حول محور افقی به دلیل ثابت ماندن سطح روغن درون محفظه به علت گرانش، سطح الکترودهایی که درون روغن قرار می‌گیرند تغییرکرده، در نتیجه مقدار خازن های ساختار و بدنبال آن، خروجی تغییر می یابد. از این تغییرات برای اندازه‌گیری زاویه استفاده می‌شود. با یک تحلیل دقیق، تاثیر تغییرات زاویه بر ظرفیت خازن های ساختار و خروجی، مورد بررسی قرار گرفته است، بعلاوه ساختارهای پیشنهادی با کمک نرم­افزارCOMSOL Multiphysics شبیه­سازی شده­اند که نتایج حاصل از شبیه­سازی و تحلیل مؤید یکدیگر می باشند. دو ساختار به ترتیب با حساسیت های fF/deg ۴۴ و  fF/deg۸۸ زاویه را در بازه ° ۹۰- تا °۹۰+ یا °۰ تا °۱۸۰ اندازه گیری می کنند..
 
آیت الله مهبودی، دکتر حسین نظام آبادی پور، دکتر محدثه سلیمانپورمقدم،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۹ شماره ۳ ۱۴۰۱ )
چکیده

​یکی از بحث‌های اساسی و مهم در مورد ربات متحرک و توده­ ربات‌های متحرک مسئله برنامه‌ریزی مسیر است. مسئله برنامه‌ریزی، یافتن مسیری است که ربات را از نقطه شروع به نقطه هدف هدایت می­کند. این حرکت باید به‌گونه‌ای باشد که ربات با موانع و دیگر ربات­ها برخورد نداشته باشد. ضمن این­که مسیر طی شده دو شرط ایمن بودن و بهینه بودن را نیز برآورده سازد و با کمترین هزینه به هدف خود برسد. تاکنون کارهای متعددی در زمینه مسیریابی بهینه توده رباتیکی در محیط‌های دوبعدی انجام شده است. اما در محیط واقعی، مسیر کاملاً مسطح نیست و محیط عملیاتی دارای ناهمواری‌هایی است که در حرکت ربات‌ها و یافتن مسیر بهینه بدون برخورد با موانع و دیگر ربات‌های گروه بسیار تأثیرگذار است. برای عملکرد صحیح ربات باید این ناهمواری‌ها در محاسبات مسیریابی وارد شده و در محیط شبیهسازی در نظر گرفته شود. در این مقاله، مسئله برنامهریزی مسیر برای توده ربات‌ها به صورت سه‌بعدی مدل و به کمک روش­ فرا ابتکاری جمعیت ذرات بهبودیافته حل خواهد شد. روش پیشنهادی روی مسئله با تعداد ربات‌های و تنوع محیطی متفاوت آزموده می­شود. نتایج آزمایش‌ها، کارایی روش پیشنهادی را نسبت به الگوریتم جمعیت ذرات از دو جنبه طول مسیر و زمان سفر تائید می‌کند.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه مهندسی برق و الکترونیک ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Iranian Association of Electrical and Electronics Engineers

Designed & Developed by : Yektaweb