دوره 17، شماره 2 - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد 17 شماره 2 1399 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 121-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (2611 مشاهده)
آمادگی سیستم­های قدرت در مقابله با حوادث به ویژه عوامل خرابکارانه به افزایش تاب­آوری و کاهش هزینه­ها و زمان بازیابی خواهد انجامید. در این مقاله، یک مدل تصمیم­گیری سه سطحی مقاوم ارائه شده است که درآن بهره­بردار سیستم قدرت منابع تولید را در سطح اول برای یک حالت پایه برنامه­ریزی می­کند در حالی که، عامل خرابکار قصد از کار انداختن حساس­ترین پست را دارد به طوری که تمام واحدهای تولیدی و خطوط متصل به آن پست از مدار خارج شوند. در همین حین، بهره­بردار سیستم یک بار دیگر سعی در برنامه­ریزی مجدد واحدهای تولیدی دارد به نحوی که کمترین میزان قطع بار ناخواسته حاصل شود. همچنین، در سیستم­های قدرت با منابع بالای اتکاناپذیر، بهره­بردار باید اثرات عدم قطعیت تولیدات این منابع را نیز در تصمیم­گیری خود لحاظ کند. از این رو، بر خلاف بهینه­سازی­های متداول دو سطحی مقاوم که سعی در یافتن کمینه هزینه در بدترین سناریو دارند، روش تولید ستون و قید پیشنهادی منابع را برای یک حالت پایه به گونه ای برنامه­ریزی می­کند که در صورت بروز حملات خرابکارانه، کمترین قطع بار حاصل شود. نهایتاً، عملکرد مدل پیشنهادی بر روی سیستم تست استاندارد 118 باسه مورد آزمون قرار گرفته است.
متن کامل [PDF 679 kb]   (1080 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: قدرت
دریافت: 1397/3/11 | پذیرش: 1397/8/30 | انتشار: 1399/4/8

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC 4.0) قابل بازنشر است.