دوره 14، شماره 3 - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد ۱۴ شماره 3 1396 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 117-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشجوی دکتری- پژوهشگاه نیرو و دانشکده مهندسی برق- دانشگاه شهید بهشتی - تهران- ایران
چکیده:   (3651 مشاهده)
 امروزه پیش­بینی بار کوتاه‌مدت، یکی از مسایل بسیار مهم در برنامه­ریزی سیستم­های انرژی بشمار می­رود. بهبود دقت در پیش­بینی بار موجب کاهش هزینه­های ناشی از خطا در پیش­بینی و بهینه کردن عملکرد سیستم قدرت می­شود. تا کنون روش­های متفاوتی جهت پیش­بینی بار کوتاه مدت ارائه شده است اما در بین تمامی روش­ها، روش روزهای مشابه دارای حجم و زمان محاسباتی بسیار اندکی است. در نتیجه بهبود دقت این روش در پیش­بینی بار می­تواند بسیار حائز اهمیت باشد. در این مقاله با ارائه شاخصی جهت اولویت­بندی انتخاب روزهای مشابه در پیش­بینی بار، دقت این روش بهبود داده شده است. در این شاخص، دما و فاصله زمانی روز مشابه با روز هدف، بطور همزمان درنظر گرفته شده است. از طرف دیگر با پیشنهاد بخش­بندی کل سیستم قدرت، تاثیر دما در این روش بطور موثرتری اعمال خواهد شد. روش ارایه شده بر روی شبکه قدرت ایران پیاده­سازی شده و نسبت به روش کلاسیک روزهای مشابه، باعث کاهش میانگین خطای سالیانه از %1.08  به %1.01 می­شود. این روش علاوه بر کاهش 7% از میزان خطا، باعث می­شود تعداد روزهای با خطای پیش­بینی بیش از حد مجاز، کاهش یابد و در نتیجه قابلیت اطمینان پیش­بینی بار افزایش پیدا ­کند.
متن کامل [PDF 359 kb]   (1825 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: قدرت
دریافت: 1396/9/6 | پذیرش: 1396/9/6 | انتشار: 1396/9/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC 4.0) قابل بازنشر است.