دوره 14، شماره 2 - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد 14 شماره 2 1396 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه بیرجند – بیرجند - ایران
چکیده:   (5365 مشاهده)
در این مقاله، مدلی واقعی‌تر از شبکه‌های رادیوشناختگر همکارانه معرفی می‌گردد. در مدل پیشنهادی، ارسال اطلاعات در دو مرحله صورت می‌گیرد. در مرحله‌ی اول که فرض می‌شود لینک کاربر اولیه غیرفعال است، چندین کاربر ثانویه قادرند اطلاعات خودشان را به طور همزمان به سمت شبکه‌ی رله پخش نمایند. در مرحله‌ی دوم که فعال یا غیرفعال بودن لینک کاربر اولیه اهمیتی ندارد، رله‌هایی که اطلاعات را به درستی آشکار نموده‌اند، از یک روش شکل‌دهی پرتو همکارانه‌ی پیشنهادی بهره گرفته و آنها را به سمت مقصد مورد نظر ارسال می‌کنند. فرض شده است که اطلاعات حالت کانال بین شبکه‌ی رله و گیرنده‌ی اولیه در اختیار رله‌ها نیست و رله‌ها فقط تخمینی از این اطلاعات را در اختیار دارند. روش شکل‌دهی پرتو همکارانه‌ی پیشنهادی سبب می‌شود توان سیگنال دریافتی در مقصد ثانویه بیشینه گردد در حالی که توان تداخل بعلاوه‌ی نویز دریافتی در کاربر اولیه را زیر حد آستانه‌ی مشخصی نگه می‌دارد. نتایج حاصل از شبیه‌سازی اعتبار مدل پیشنهادی را تأیید می‌کنند. همچنین روش شکل‌دهی پرتو همکارانه‌ی پیشنهادی در مقایسه با روش ZFBF عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد و علاوه بر این در برابر خطای تخمین کانال نیز مقاوم است؛ حتی اگر خطای تخمین کانال بیشینه گردد.
متن کامل [PDF 470 kb]   (1339 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: مخابرات
دریافت: 1396/6/12 | پذیرش: 1396/6/12 | انتشار: 1396/6/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC 4.0) قابل بازنشر است.