دوره 19، شماره 4 - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد 19 شماره 4 1401 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 211-195 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره)
چکیده:   (815 مشاهده)
با توجه به استفاده روزافزون از خودروهای برقی در شبکه حملونقل، برنامهریزی شارژ و دشارژ این خودروها در پارکینگها میتواند تأثیر زیادی بر تابآوری شبکه توزیع در شرایط بحرانی داشته باشد. در این مقاله، با توجه به تأثیر متقابل بین مسئله جزیرهسازی شبکه توزیع و برنامهریزی شارژ و دشارژ خودروهای برقی در پارکینگها، یک مدل بهینهسازی خطی دو سطحی به منظور بهبود تابآوری شبکه توزیع پیشنهاد شده است. در مسئله سطح بالا، با پیشبینی بار مصرفی شبکه توزیع و مدیریت شارژ و دشارژ خودروهای برقی در پارکینگ‌ها، مرزبندی جزایر در شبکه توزیع با هدف حداکثر کردن مقدار مورد انتظار بار بازیابیشده تعیین می‌شود. با تعیین مرزبندی جزایر و مکان پارکینگ‌های متصل به شبکه در مسئله سطح بالا و با در نظر گرفتن تمایل رانندگان خودروهای برقی برای توقف در نزدیکترین پارکینگ‌ متصل به شبکه الکتریکی جهت شرکت در برنامه مدیریت شارژ و دشارژ، تغییرات هر سفر و در نتیجه، مشخصات ناوگان خودروهای موجود در هر پارکینگ در مسئله سطح پایین مشخص می‌شود. مدل پیشنهادی با استفاده از چندین خطای همزمان در شبکه توزیع فعال 118 شین در حضور خودروهای برقی در شبکه ترافیکی 25 گره‌ای، پیاده‌سازی و اعتبارسنجی شده است. با توجه به وجود متغیرهای باینری در مسئله سطح پایین، ترکیبی از برنامه‌نویسی ریاضی و الگوریتم تکاملی برای حل مدل پیشنهادی و رسیدن به پاسخ نهایی استفاده شده است. نتایج موارد مطالعاتی، کارآیی و دقت عملکرد مدل دوسطحی پیشنهادی را در راستای بهبود تابآوری شبکههای توزیع با استفاده از مدیریت شارژ و دشارژ خودروهای برقی در پارکینگهای متصل به شبکه الکتریکی تأیید می‌کند.
متن کامل [PDF 1173 kb]   (497 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: قدرت
دریافت: 1400/4/15 | پذیرش: 1400/8/16 | انتشار: 1401/8/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC 4.0) قابل بازنشر است.