دوره 17، شماره 3 - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد 17 شماره 3 1399 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 78-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده نقشه برداری- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
چکیده:   (2089 مشاهده)
سامانه های چند عامله به عنوان شاخه ای از هوش مصنوعی در سال های اخیر به عنوان یک نگرش برای مطالعه، بررسی و تحلیل پدیده هایی که دارای خصوصیاتی همچون توزیع یافتگی، پیچیدگی، پایین به بالا بودن و پویایی هستند در زمینه های مختلف از جمله ترافیک، حمل و نقل، اقتصاد، محیط زیست و مواردی از این دست به طور گسترده بکار گرفته شده اند. چالش اصلی در سامانه های چند عامله بدست آوردن رفتار مناسب برای تک تک عامل ها برای رسیدن به رفتار سطح بالای بهینه برای کل سامانه است. یادگیری تقویتی به عنوان رویکردی مناسب که به صورت خودکار و تدریجی می تواند رفتار بهینه را برای تمام عامل ها در تعامل با محیط بدست آورد،برای حل این چالش مناسب است. در یادگیری تقویتی عامل ها در طول زمان از طریق تعامل با محیط یاد میگیرند که در شرایط (حالات) مختلف چه اعمالی را انجام دهند که منجر به دریافت بیشترین سود شود. روش های رایج یادگیری تقویتی در مسائل دنیای واقعی که دارای تعداد حالات محیط بسیار بالا یا بی نهایت هستند عملکرد مناسبی ندارند زیرا این روش ها مقداری مجزا را برای ارزش هر زوج حالت-عمل در حافظه اختصاص می دهند وعامل برای بدست آوردن مقدار دقیق ارزش هر زوج حالت-عمل نیاز دارد که به دفعات ارزش آنها را مشاهده نماید. نوآوری تحقیق حاضر،حل چالش فوق از طریق یادگیری تقویتی پیوسته در مسائل مکانی با فضای حالت-عمل بزرگ و پیوسته است. در رویکرد یادگیری تقویتی پیوسته از مفهوم تعمیم برای تخمین ارزش حالت-عمل استفاده می شود. در این روش عامل نیازی به تجربه اندوزی مستقیم در تمام حالات محیط را ندارد و ارزش یک حالت با شباهت سنجی از ارزش سایر حالات مشابه، تخمین زده می شود. این روش ها برای شباهت سنجی نیاز به کد گذاری حالات محیط دارند که در این تحقیق ناحیه بندی فضا که دارای حجم محاسباتی پایینی است مورد استفاده قرار گرفت. در این تحقیق کنترل ترافیک (به طور خاص مدیریت چراغ های راهنمایی) که دارای پویایی و پیچیدگی بالایی است به عنوان مورد مطالعاتی مطلوب انتخاب شد.
متن کامل [PDF 2157 kb]   (847 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: کنترل
دریافت: 1395/2/6 | پذیرش: 1395/8/16 | انتشار: 1399/7/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC 4.0) قابل بازنشر است.