دوره 18، شماره 2 - ( مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران - جلد 18 شماره 2 1400 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 174-163 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
چکیده:   (2383 مشاهده)
هدف در این مقاله ارائه یک ساختار جدید در زمینه اینورترهای چندسطحی کلیدخازنی(SCMLI) و همچنین پیاده سازی عملی آن است. ساختار پیشنهادی قادر است تا با استفاده از یک منبع ولتاژ پایین، چند خازن (بدون استفاده از هیچ ترانس و القاگری) ولتاژ AC نزدیک به سینوسی با دامنه ولتاژ بیشتر از ورودی تولید نماید. از روش کلیدزنی NLC برای کنترل مبدل در ساخت سطوح ولتاژ و برای انتخاب بهترین حالات کلیدزنی استفاده شده است. حالات کلیدزنی به نحوی انتخاب شده‌اند که مبدل پیشنهادی همواره دارای قابلیت خودمتعادل‌سازی ولتاژ خازن‌ها باشد. پایین بودن فرکانس کلیدزنی، کنترل ساده و تولید ولتاژ دوقطبی بدون نیاز به پل H از مزایای این ساختار هستند. از آنجا که خازن‌ها در ماژول‌های پیرو(فالوور) به اندازه 3 برابر منبع ورودی شارژ می‌شوند، این ساختار در مقایسه با سایر ساختارها در رسیدن به سطح ولتاژ یکسان، به تعداد ادوات مداری کمتر نیاز خواهد داشت. هم چنین ماژولار بودن این ساختار، گسترش آن را برای رسیدن به سطوح ولتاژ بالاتر ممکن می‌کند. برای بررسی عملکرد این ساختار از نرم افزار MATLAB Simulink استفاده شده است. همچنین برای تایید موثر بودن ساختار ارائه شده یک نمونه 13 سطحی از آن با کمک پردازنده AVR ATMEGA16 و تحت بارهای مختلف مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاصل، صحت عملکرد این ساختار را تایید می‌کنند. در نهایت پس از انجام محاسبات مربوط به تلفات، بازده اینورتر پیشنهادی به اندازه 92.72 % بدست آمد.
متن کامل [PDF 1391 kb]   (897 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: قدرت
دریافت: 1398/9/6 | پذیرش: 1399/8/11 | انتشار: 1400/3/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC 4.0) قابل بازنشر است.